Duke folur për sistemet kompjuterike më të përdorura, duhet të jetë sistemi MacOS i Apple dhe sistemi operativ Windows i Microsoft.

Sidoqoftë, kur përdorin sisteme Microsoft Windows, përdoruesit mund të hasin në një situatë të tillë: Kur duam të përdorim emoji të flamurit të vendit në një kompjuter Windows, në vend që të tregojnë emojis me ngjyra, ata mund të tregojnë një kod të vendit me 2 shkronja, si CN për Kinën , GB për Mbretërinë e Bashkuar.

Windows 10 ka dalë tashmë për 6 vjet që nga viti 2015, Por deri më tani, sistemi Windows ende nuk mbështet emoji të flamurit, Pse është kështu?

Kjo duhet të fillojë me shpjegimin e thelbit dhe parimit të shfaqjes së emoji-t të flamurit të vendit.

Thelbi i emoji-t të flamurit të vendit

Flamujt e vendit janë një kombinim i 2 simboleve rajonale të treguesve që diapazohen si një flamur. Simbolet rajonale të treguesve janë një grup prej 26 karakteresh alfabetike të Unicode, duke i kombinuar ato mund të përfaqësojnë vende dhe të mbështesin emoji të flamurit të vendit.

Në vitin 2007, Komiteti Teknik i Unicode mori një projekt-propozim nga 3 ndërmarrjet japoneze të telekomunikacionit DoCoMo, KDDI dhe SoftBank. Ata duan të kodifikojnë simbolet e emoji-ve, posaçërisht ato në përdorim të gjerë në celularët. Simbolet e propozuara përfshinin dhjetë flamuj kombëtar: Kina ( 🇨🇳 ) 、 Franca ( 🇫🇷 ) 、 Mbretëria e Bashkuar ) 🇬🇧 ) 、 Gjermania ( 🇩🇪 ) 、 Spanja ( 🇪🇸 ) 、 Italia ( 🇮🇹 ) 、 Japonia ( 🇯🇵 ) Korea Korea e Jugut ( 🇰🇷 )) Shtetet e Bashkuara 🇺🇸 ) dhe Rusia ( 🇷🇺 )。

Megjithëse ky propozim u miratua më në fund, disa njerëz mendojnë se kodimi i këtyre flamujve por jo i flamujve të vendeve të tjera ishte disi paragjykues. Në vitet e ardhshme, Konsorciumi Unicode mori shumë propozime që përpiqen të zgjidhin këtë problem, por nuk ka qenë në gjendje të gjejë zgjidhjen më të arsyeshme.

Tetor 2010 (Unicode 6.0), Konsorciumi Unicode doli me një zgjidhje të arsyeshme që në vend që të merrni kohë për të rikodifikuar secilin flamur, është më mirë të përdorni simbolet e treguesve rajonalë për të përfaqësuar emoji-t e flamurit të vendit.

Vendi shkronja simbolike e treguesit rajonal Emoji
Kinë CN 🇨🇳
Shtetet e Bashkuara US 🇺🇸
Japonia JP 🇯🇵

Arsyeja pse emoji i flamurit të vendit tregon vetëm kode me dy shkronja në Windows

Flamujt e vendit janë kode që kombinohen nga 2 simbole të treguesve rajonalë. Sidoqoftë, nëse do të shfaqen si emoji shumëngjyrësh, kjo pyetje i lihet secilës platformë për t'u marrë parasysh. Kjo është arsyeja pse i njëjti emoji i flamurit të vendit do të tregojë dizajne dhe forma të ndryshme në platforma të ndryshme.

: : P.sh. Ky është flamuri rajonal i Wallis dhe Futuna. Me përjashtim të EmojiOne dhe EmojiTwo, të gjithë shfaqen si flamur jozyrtar, dhe struktura, gjendja dhe forma e flamurit janë të ndryshme nga secila platformë.

Si përfundim, emoji-t e flamurit të vendit janë kombinimi i 2 shkronjave rajonale të treguesve , nëse do të shfaqen si emoji të flamurit shumëngjyrësh, kjo varet nga vendimet e secilës platformë.

Sidoqoftë, jo të gjitha "vendet" njihen, dhe flamujt rajonalë mund të ndahen në zyrtarë dhe jozyrtarë. Si një kompani e teknologjisë shumëkombëshe, Microsoft vendos vetëm të shfaqë simbole të treguesve rajonalë për të shmangur problemet politike dhe mosmarrëveshjet. Në këtë pikë, mbase mund të kuptoni pse sistemi Windows i Microsoft nuk mund të shfaq emojis e vendit me ngjyrë.

Përmbledhje

Tani e dini formën e vërtetë të emojive të flamurit të vendit. Kjo do të thotë, edhe nëse emoji shfaq vetëm kombinimin e 2 shkronjave në pajisjen tuaj Windows, pajisja jo-Windows e marrësit përsëri do të shfaqë emoji me ngjyra normale pasi ta marrë atë.

Për shembull:

Ough ough Megjithëse shfaq një kombinim shkronjash kur e dërgoni, pajisja e sistemit jo-Windows e marrësit përsëri do të tregojë emoji normal me Flamurin e Kuq me pesë yje.


Ka dy mënyra për të dërguar emoji të flamurit të vendit nga një pajisje e sistemit Windows:

  • Gjeni flamurin që dëshironi në kategorinë Flamuri i Vendit , kopjoni dhe ngjisni atë kod me 2 shkronja, më pas dërgojeni atë te ndonjë pajisje tjetër e sistemit jo Windows dhe do të shfaqet si një flamur me ngjyrë normale në skajin tjetër.
  • Nëse i njihni shkronjat e treguesve rajonalë të një vendi specifik, për shembull: Nëse e dini që kodi i Brazilit është [BR], mund të kombinoni drejtpërdrejt shkronjat e treguesve rajonalë [B] dhe [R] për të krijuar emoji të flamurit të Brazilit dhe t'ia dërgoni shoku yt. Ne kemi përmbledhur të gjitha shkronjat e treguesve rajonalë në Tema (Nëse ende nuk i kuptoni shkronjat e treguesve rajonalë, ne ju rekomandojmë metodën e mësipërme.)

Kjo është arsyeja pse emoji i flamurit të vendit tregon vetëm kode me dy shkronja në sistemin Windows, më shumë artikuj ju lutemi kontrolloni faqen tonë të internetit të bolg.