Në Ditën Botërore të Emoji në 2021, Ekipi i Microsoft Design njoftoi se ata ridizajnuan emoji të Microsoft në një mënyrë më të rrjedhshme dhe 3D për të "mbështetur peisazhin e ri të punës".

Azhurnimi këtë herë është më tepër një ndryshim i madh në emoji i Microsoft. Siç mund ta shihni, emoji-t e mëparshëm janë krijuar në 2D me goditje. Por këtë herë, ata bëhen 3D (disi si arti prej balte) dhe i bëjnë të emoji-t e tyre të animuar.

Në të njëjtën kohë, Microsoft lëshoi 5 skica konceptuale për të treguar një stil të ri pune gjatë COVID-19, të cilat mund të "sinjalizojnë perspektivën tonë të freskët mbi punën, shprehjen dhe hapësirat në mes".

RomNë të majtë në të djathtë: shumë detyra, ju jeni memec, pa kamerë, prindërit gjatë punës, kostum pizhame.

Për më tepër, në këtë ridizajnim, ekipi zëvendëson emoji kapëse letre 📎 në një fytyrë të njohur: Clippy! (Kohë pa u parë!)

💡: Clippy, i quajtur ndryshe Clippit, ishte një asistent virtual i thjeshtë që ofroi këshilla për përdoruesit e Microsoft Office, nga 1997 dhe deri në mes të viteve 2000.

Tani mund t'i përdorni këto emoji në platformën video të mësimit shoqëror të Microsoft Flipgrid dhe pritet të lëshohet në produktet e Microsoft (Windows 11) gjatë vitit të ardhshëm.