Kohët e fundit Konsorciumi Unicode publikoi dokumente në lidhje me draftin e versionit 15.0 të Unicode. Megjithëse Unicode 14.0 sapo u publikua në shtator, Jennifer Daniel, kryetarja e Nënkomitetit Emoji, dorëzoi dokumentin e emoji-ve të reja në Komitetin Teknik të Unicode, i cili përfshin rekomandimet e ESC për miratimin UTC të 21 kandidatëve draft emoji për Unicode 15.0.

Pamja paraprake e draft emoji-ve

Këto emoji të reja rrjedhin nga kandidatët ekzistues të përkohshëm emoji dhe emoji që janë shtuar më parë në lista më të mëdha. Por kushtojini vëmendje💡, këto emoji janë vetëm draft tani, ato mund të ndryshojnë pamjen e tyre në të ardhmen. Le t'i hedhim një sy 👀:

Nënkategoria: Emocione

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Zemër blu e lehtë L2/21-202
Zemër rozë L2/21-203
Zemër gri L2/21-201

Nënkategoria: Dorë-Gishta-Hapur & Fytyrë-Neutrale-Skeptikë

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Dora që shtyn djathtas L2/21-216
Dora që shtyn majtas L2/21-216
Fytyrë që dridhet L2/21-214

Nënkategoria: Perime

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Pea Pod L2/21-199
Xhenxhefil L2/21-200

Nënkategoria: Lule

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Hyacinth L2/21-215

Kategoria: Kafshët

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Gomari L2/21-196
Fytyrë Moose L2/21-197
Kandil deti L2/21-217
Patë L2/21-219
Zogu i Zi L2/19-307
Krahu L2/21-198

Nënkategoria: Instrument muzikor

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Flaut L2/21-193
Maracas L2/21-194

Nënkategoria: Veshje

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Ventilator dore i palosshëm L2/21-192
Zgjedhja e flokëve L2/21-218

Nënkategoria: Av-simbol

Emri i shkurtër CLDR Propozim Mostra
Wireless L2/21-191
Khanda L2/21-223

Më sipër janë emoji-t draft deri më tani. Personalisht, më emocionon shumë që më në fund janë lëshuar zemra më shumëngjyrëshe🌈! Dhe kandil deti, krahë, zymbyl... Të gjitha janë të preferuarat e mia🙋‍!

Përveç kësaj, duke qenë se ka sfida të rëndësishme me propozimet e flamurit, Nënkomiteti Emoji do të kufizojë rreptësisht dorëzimin e emoji-ve të flamurit. Nëse shitësit duan të bëjnë emoji të reja me flamur, ESC i inkurajon ata që në vend të kësaj të mbështesin imazhe inline, si ngjitëse ose GIF.

Meqenëse versioni i fundit i Emoji14.0 nuk është shtuar ende në platformën me të cilën jemi njohur, është shumë herët për të diskutuar kohën e lëshimit të Unicode 15.0. Ju mund të shihni emoji-t më të rinj të 14.0 këtu: 《🤔Emoji të reja në 2022? Njihuni me Emoji14.0》 .

Megjithatë, nëse doni të paraqisni emoji-t tuaj, ju lutemi referojuni postimit tonë të mëparshëm në blog: 《🐣Si të bëni një emoji të ri?》 .