Versioni më i fundit 16.0 i Unicode është i hapur për paraqitje nga 4 prilli 2022 deri më 31 korrik. Nëse dëshironi të krijoni emoji-t tuaj dhe ta përdorni në pajisjet tuaja, tani është koha më e mirë!

Duhet të bëni një formular për propozimet tuaja për emoji dhe t'ia dërgoni Konsorciumit Unicode. Detajet e dorëzimit mund t'i referohen postimit tonë të mëparshëm në blog: 🐣Si të krijoni një emoji të ri?

Sidoqoftë, ka kaluar një kohë që nga postimi i fundit i lidhur në blog, ka një vendim të madh në lidhje me paraqitjen e emoji-ve të flamurit për të cilin mund të jeni të interesuar.

Disa përditësime informacioni rreth Dorëzimit të Emoji-ve me flamur

Bazuar në postimin në blog të Jennifer Daniel (kryetare e Nënkomitetit Emoji), emoji-t e flamurit kanë sfida të mëdha për shkak të natyrës së tyre të hapur, përdorimit të rrallë dhe ngarkesës në zbatime. Pra, Konsorciumi Unicode vendosi që nuk do të pranonte më propozime për flamuj në të ardhmen .

Megjithatë, kjo ndahet në 2 raste: flamuj gjeografikë dhe flamuj jogjeografikë (si flamujt e krenarisë, flamujt gjuhësorë, etj.)

 • Flamujt gjeografikë : Megjithëse 'Flamujt' tani është kategoria më e madhe, nuk përdoret shumë, dhe përdorimi i flamurit të vendit dhe flamurit të nënndarjes është edhe më pak.
 • Nëse dëshironi të dorëzoni një flamur të ri gjeografik, nuk është e pamundur, por jashtëzakonisht e vështirë. Ky lloj i paraqitjes së emoji-ve të flamurit duhet të merret parasysh nga shumë këndvështrime për të shmangur dukjen si favorizim për një rajon të caktuar. Për të marrë më shumë informacion rreth emoji-ve me flamurin e shtetit, mund t'i referoheni postimit tonë në blog për të marrë më shumë informacion rreth emoji-ve me flamurin e shtetit: 🚩Pse emoji-t me flamurin e vendit tregojnë vetëm kode me dy shkronja në Windows?

 • Flamujt jo gjeografikë : Ashtu si flamujt e krenarisë, flamujt me bazë ngjyrash, flamuri olimpik, flamujt gjuhësorë, etj. Vendimi i Konsorciumit Unicode për të mos shtuar më këtë lloj emoji të ri flamuri.
 • Megjithatë, kjo mund të duket e padrejtë. Pse ka një flamur ylber, flamur transgjinor, por tani nuk mund të dorëzojë flamuj të rinj? Po sikur të ketë grupe identiteti që kanë nevojë për flamujt e tyre në të ardhmen? Jo vetëm flamujt e krenarisë, po sikur të ketë nevoja të tjera emoji me flamur në të ardhmen?

  🖼️ krediti: Wikipedia - Flamuri i Krenarisë

  Mos u shqetësoni, Konsorciumi Unicode sigurisht që e konsideroi këtë situatë! Në vend që të dërgojnë emoji të reja flamuri, ata rekomandojnë përdorimin e emoji-ve të zemrës❤️ për të treguar një flamur specifik. Për shembull, flamuri i krenarisë genderqueer 💜🤍💚, flamuri jobinar i krenarisë 💛🤍💜🖤; Ka disa njerëz që kanë gjetur tashmë përdorimin 'e vërtetë' të emoji-ve të zemrës, duke përdorur kombinimin e ngjyrave të zemrave për të përfaqësuar vendin.

  Për më tepër, do të ketë më shumë ngjyra të reja emoji të zemrës në të ardhmen, të cilat ata besojnë se mund të plotësojnë nevojat për variacione të ngjyrave të flamurit në një farë mase.

  🔺Tashmë janë 3 emoji të reja me ngjyra të zemrës që do të shtohen në Unicode 15.0 .

Përmbledhje

Gjithsesi, nuk mund të dorëzosh një emoji të ri me flamur nëse Unicode nuk është i hapur për aplikim. Megjithatë, është ende koha më e mirë për të paraqitur idenë tuaj për emoji pa flamur💡!

Por duhet kujtuar se kur krijon një emoji të ri, Nënkomiteti Unicode Emoji (ESC) duhet të marrë në konsideratë shumë aspekte, të tilla si frekuenca e përdorimit, shkëmbimet me zgjedhje të tjera, madhësia e skedarit të shkronjave, barra mbi zhvilluesit/përdoruesit , etj., kështu që është e pamundur të bësh diçka të emojifikuar🚫 , madje duhet të zvogëlohet numri i emoji-ve që kodojnë në çdo vit të caktuar. Kjo do të thotë që ju duhet të zgjidhni idenë tuaj me kujdes për të rritur mundësinë e pranimit.

Mund të përpiqemi gjithashtu të dërgojmë disa emoji në të ardhmen🙋‍‍. Nëse keni ndonjë mendim të mrekullueshëm, lini komentin tuaj më poshtë💭👇, dhe ndoshta përditësimi i versionit tjetër do të ketë emoji-n tuaj!

funksion Menuja

Kategoritë

lëkurë-ton

hair-style

gjini

Mendim

Version