Qysh në fund të vitit të kaluar, Konsorciumi Unicode zbuloi emoji-t e rinj në Emoji 15.0, të cilat do të përditësohen në vitin 2022. Pas disa muajsh pritje, Emoji 15.0 më në fund do të dalë në treg👏!

Sipas Konsorciumit Unicode, gjithsej 31 emoji të reja në Emoji 15.0 do të publikohen në shtator 2022, megjithëse data e saktë nuk është përcaktuar ende. Ndoshta lista e re e emoji-ve mund të modifikohet përpara publikimit përfundimtar, por bazuar në situatën e viteve të mëparshme, nuk do të ketë shumë ndryshime.

🔺:Dy stile të draftit të Emoji 15.0 të dizajnuara nga EmojiAll (stili "Bubble" 🆚 Stili "Klasik")

Imazhi i mësipërm tregon dy stilet e draftit të Emoji 15.0 që kemi projektuar. Po😎EmojiAll më në fund ka modelin tonë emoji🎉! Duke filluar nga ky vit, ne do të dizajnojmë imazhe për emoji-të e rinj të lëshuar çdo vit. Imazhet e emoji-ve të lëshuara në vitet e mëparshme janë gjithashtu në proces krijimi dhe do të përditësohen në faqen e internetit kur të përfundojnë: EmojiAll(Bubble) , EmojiAll(Classic)

Arsyeja pse kemi projektuar dy stile imazhesh është sepse duam t'ju tregojmë shumëllojshmërinë e stileve të dizajnit të emoji-ve, si dhe të plotësojmë nevojat e ndryshme të përdoruesve. Stili Bubble adopton kryesisht një stil të sheshtë i cili është i ndryshëm nga stili tredimensional, me ngjyra më të ndezura dhe detaje më delikate, ndërsa stili klasik përdor figura të thjeshta gjeometrike si elemente bazë të dizajnit, me një stil më minimalist.

Meqenëse imazhet emoji të dizajnuara nga secila platformë nuk mund të ndryshojnë shumë 🙅 në mënyrë që të mos i bëjnë përdoruesit të keqkuptojnë kuptimin e emoji-ve, ne përgjithësisht jemi siguruar që imazhet tona të jenë sa më të ngjashme me ato të platformave të tjera, por gjithsesi jemi përpjekur të shtoni disa elementë që pasqyrojnë karakteristikat tona kombëtare 🇨🇳 dhe kulturore në dizajn. Tani le t'i hedhim një sy👀 këtyre imazheve të reja emoji që kemi projektuar!

Emoji 15.0 Shembuj imazhesh të dizajnuara nga EmojiAll

Aktualisht, kuptimi, përdorimi, kodi i Unicode, shkarkimi i imazhit dhe informacione të tjera të dobishme të secilit emoji janë përditësuar në faqen e internetit. Mund të klikoni emrin e shkurtër CLDR të secilit emoji në foton më poshtë për të hyrë në faqen e tij të detajeve.

Nënkategoria: Emocione

Emri i shkurtër CLDR Propozim Flluskë Klasike
Zemër blu e lehtë L2/21-202
Zemër rozë L2/21-203
Zemër gri L2/21-201

Nënkategoria: Dorë-Gishta-Hapur & Fytyrë-Neutral-Skeptik

Nënkategoria: Ushqim-Perime

Emri i shkurtër CLDR Propozim Flluskë Klasike
Pea Pod L2/21-199
Rrënja e xhenxhefilit L2/21-200

Nënkategoria: Bimë-Lule

Emri i shkurtër CLDR Propozim Flluskë Klasike
Hyacinth L2/21-215

Nënkategoria: Kafshë-Gjitorë & Kafshë-Zog

Nënkategoria: Instrument muzikor

Emri i shkurtër CLDR Propozim Flluskë Klasike
Flaut L2/21-193
Maracas L2/21-194

Nënkategoria: Veshje

Emri i shkurtër CLDR Propozim Flluskë Klasike
Ventilator dore i palosshëm L2/21-192
Zgjedhja e flokëve L2/21-218

Nënkategoria: AV-Symbol & Religion

Emri i shkurtër CLDR Propozim Flluskë Klasike
Wireless L2/21-191
Khanda L2/21-223

Krahasuar me vitet e mëparshme, numri i emoji-ve të rinj të lëshuar këtë vit është shumë më i vogël📉. Emoji 13.0 dhe Emoji 13.1 të lëshuara në 2020 përmbanin gjithsej 334 emoji, dhe Emoji 14.0 i lëshuar në 2021 përmbante 112 emoji, ndërsa këtë vit ka vetëm 31 emoji të reja.

Për më tepër, kategoritë e emoji-ve të reja janë të fokusuara kryesisht në [⌚️Objektet] dhe [🐵Kafshët]. Vetëm një emoji " 🫨 Shaking Face" i shtohet kategorisë më të pritur [😂Buzëqeshje dhe Emocione] dhe nuk ka emoji të rinj njerëzish.

Megjithatë, megjithëse numri i këtyre emoji-ve të reja është më i vogël se më parë, ato janë të gjitha të dobishme dhe të zbatueshme në një sërë kontekstesh dhe situatash, pasi të gjitha përfaqësojnë gjëra të zakonshme në jetën e përditshme. Kjo pasqyron kërkesat e Konsorciumit Unicode për propozimet e reja të emoji-ve në vitet e fundit: ata do të fokusohen nëse emoji i ri mund të mbushë boshllëkun në emoji-të ekzistues, duke e bërë gjithnjë e më të përshtatshëm për njerëzit që të komunikojnë duke përdorur emoji.(📚Blog i rekomanduar: 🐣 Si të bëni një emoji të ri? )

Kur mund t'i përdorim këto emoji në pajisjen tonë?

Edhe pse këto emoji të reja do të dalin së shpejti, duhet të presim edhe disa muaj për t'i përdorur në telefonat/kompjuterët/tabletat tona🤦 sepse do të duhet pak kohë që platformat kryesore të shtojnë emoji-të e rinj në sistemet e tyre.

Koha specifike e shpenzuar ndryshon nga platforma në platformë, aq shpejt në fund të këtij viti, aq ngadalë sa vitin tjetër, apo edhe në gjysmën e dytë të vitit të ardhshëm... 🚬Disa prej jush mund të mos jenë në gjendje as të përdorin Emoji 14.0 i lëshuar ende vitin e kaluar🙃

Sipas datës së lëshimit për mbështetjen e emoji të viteve të mëparshme, ne kemi bërë një afat kohor që vlerëson datën e lëshimit të Emoji 15.0 në platformat kryesore:

konkluzioni

Ne do t'ju mbajmë të informuar nëse ka ndonjë lajm të ri në lidhje me Emoji 15.0😗. Dhe, ju lutemi mos ngurroni të na tregoni në komente nëse keni ndonjë sugjerim rreth dizajnit tonë për emoji🥺👉👈 Shihemi në blogun tjetër!(puthje fluturuese👋