Përditësimi vjetor i emoji-ve ka mbërritur siç ishte planifikuar. Më 6 shtator, Konsorciumi Unicode publikoi zyrtarisht përditësimin Emoji 15.1. Emoji 15.1 përfshin 118 emoji të reja, nga të cilat 6 përfaqësojnë koncepte të reja që nuk janë shfaqur në tastierën aktuale të emoji, 4 janë sekuenca të reja të propozuara për të optimizuar 26 emoji-të ekzistues të lidhur me familjen, 108 janë versione që specifikojnë drejtimin e këtyre emoji-ve të gjashtë personave. : 🚶🧎🧑‍🦯🧑‍🦼🧑‍🦽🏃.Të gjitha emoji-t në Emoji 15.1 janë sekuenca ZWJ - domethënë sekuenca të formuara duke kombinuar emoji të shumtë me ZERO WIDTH JOINER. Me fjalë të tjera, të gjitha emoji-t e reja janë krijuar nga emoji-të para-ekzistuese.

Aktualisht, informacione të detajuara si kuptimi, përdorimi dhe pika e kodit të çdo emoji të ri në Emoji 15.1 janë përditësuar në EmojiAll. Klikoni në emrin e shkurtër CLDR të secilit emoji në grafikun e mëposhtëm për të hyrë në faqen e tyre të detajeve për t'u parë.

💡:Imazhet mostra të secilit emoji ofrohen nga Konsorciumi Unicode. Si do të duken emoji-t e rinj në telefonat tanë varet nga dizajni i secilës platformë.

Gjashtë koncepte të reja

Kategoria: Buzëqeshje dhe Emocione

Emri i shkurtër CLDR Propozim Shembull Imazhi
Dridhja e kokës horizontalisht L2/23-034
Dridhja e kokës vertikalisht L2/23-035

Kategoria: Kafshët & Natyra

Emri i shkurtër CLDR Propozim Shembull Imazhi
Phoenix L2/23-033

Kategoria: Ushqim & Pije

Emri i shkurtër CLDR Propozim Shembull Imazhi
Gëlqere L2/23-031
Kërpudha kafe L2/23-032

Kategoria: Objekte

Emri i shkurtër CLDR Propozim Shembull Imazhi
Zinxhiri i thyer L2/23-036

Katër sekuenca emoji të familjes neutrale nga gjinia

Bazuar në informacionin e marrë nga Konsorciumi Unicode, këto katër sekuenca janë në thelb një "ridizajnim" i 26 emoji-ve ekzistuese të familjes. Edhe pse emoji-t aktualë të familjes përfshijnë një shumëllojshmëri formash familjare, çdo dizajn është vizualisht tepër kufizues, pa aftësi për të ndryshuar ngjyrën e lëkurës, gjininë dhe moshën e personazheve. Për shembull, asnjë nga 26 emoji-t nuk mund të përfaqësojë në mënyrë të përsosur një familje prej katër anëtarësh të përbërë nga gjyshi, babai, nëna dhe djali.

Prandaj, për t'u dhënë përdoruesve më shumë zgjedhje kur përfaqësojnë strukturat e tyre familjare, Nënkomiteti Emoji (ESC) propozoi dizajnimin e këtyre katër sekuencave si silueta të personazheve pa ndonjë veçori specifike të pamjes, të ngjashme me 👥 ose 🫂, për të thjeshtuar dhe zëvendësuar 26 emoji-të e familjes aktuale.

Kategoria: Njerëz dhe simbol trup-person

Emoji për gjashtë persona me drejtime të reja

Sigurimi i më shumë opsioneve të drejtimit për emoji është një reformë e rëndësishme nga Konsorciumi Unicode këtë vit. Ky përditësim ofron vetëm versione që specifikojnë drejtimin për 🚶🧎🧑‍🦯🧑‍🦼🧑‍🦽🏃, por ne besojmë se ky ndryshim do të zbatohet për gjithnjë e më shumë emoji në të ardhmen.

Kategoria: Njerëzit dhe Aktiviteti trup-person

Koha e përditësimit të Emoji15.1

Emoji 15.1 është lëshuar vetëm për më pak se një muaj. Është ende herët për t'i parë ato në telefonat celularë. Bazuar në kohën e përditësimit të platformave kryesore në vitet e mëparshme, ata do të fillojnë të shtojnë këtë grup emoji në produktet e tyre nga tetori 2023. Këtu është një afat kohor i përafërt:

Konsorciumi Unicode ka përdorur kombinime të emoji-ve ekzistuese për të shtuar të reja për herë të tretë me Emoji 15.1, pas Emoji 12.1 në 2019 dhe Emoji 13.1 në 2020. Kjo metodë shmang futjen e pikave të reja të kodit, duke kursyer kështu hapësirën e kodit. Megjithatë, në Emoji 16.0, i cili do të lançohet në shtator 2024, Konsorciumi Unicode do të fillojë të krijojë emoji krejtësisht të reja bazuar në propozimet e përdoruesve. Besojmë se deri atëherë do të ketë emoji më interesante!