Që nga lëshimi i Emoji Version 1.0 në Gusht 2015, emoji tani po bëhet gjithnjë e më popullor. 3 muaj më vonë, u shfaq Emoji Version 2.0.
Ka totalisht 386 emoji në Emoji 2.0. Në këtë version, është vëllimi i parë që Unicode Consortium lëshoi pesë modifikues të ngjyrës së lëkurës bazuar në klasifikimin e lëkurës Fitzpatrick, ato mund të ofrojnë pesë lloje modifikimesh për ngjyrën e lëkurës të disa emoji. Në të njëjtën kohë, Unicode shtoi sekuencat ZWJ për disa emoji në kategorinë 【Familja】.
Emoji 2.0 përmban simbolet Emoji më poshtë👇:

Klikimi në lidhjen Emoji dhe emrin e shkurtër mund të hapë faqen e prezantimit të emoji, të shikojë informacione të tilla si përshkrimi dhe shembulli, dhe gjithashtu mund të kopjoni emoji me një klik për ta ngjitur diku tjetër. Klikimi në lidhjen e pikës së kodit për të parë faqen e informacionit Unicode të Emoji, duke përfshirë imazhe me rezolucion të lartë dhe fotografi vektoriale të siguruara nga shitës të shumtë.

Udhëzues Përdorues: Isfarë është Versioni Emoji


Unicode:002A FE0F