emoji ☸ wheel of dharma svg png

” kuptimi: rrota e darmës Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji: Kopje

  • 9.1+

    iOS Kërkesat minimale të ekranit

  • 6.0.1+

    Android Kërkesat minimale të ekranit

  • 10+

    Windows Kërkesat minimale të ekranit

Kuptimi dhe Përshkrimi

Ky është një simbol në formë rrote i ndarë në tetë pjesë të barabarta, të quajtur Falun. Isshtë një simbol përfaqësues i Budizmit, që do të thotë rruga drejt shpirtit dhe simbolizon autoritetin dhe solemnitetin e Budizmit. Modeli rrethor i të gjithë modelit ⭕️ paraqet tërësinë e mësimeve budiste. Në Budizëm, lëvizja e "Falun" do të thotë përhapja e Budizmit në botë dhe prishja e gjërave të pashëndetshme.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji është rrota e darmës, lidhet me budist, darmë, fe, rrota e darmës, rrotë, mund të gjendet në kategorinë emoji: "🛑 Simbole" - "☪️ Feja".

aktuale është një Emoji bazë pa simbole të variantit dhe ka dy sekuenca të ndryshimit të Emoji që i korrespondojnë asaj: ☸️ (stili emoji, duke shfaqur simbole shumëngjyrëshe në shumicën e platformave të reja) dhe ☸︎ (stili i tekstit, shfaqja e simboleve bardh e zi në disa platforma të vjetra).

🔸 (2638) Nuk ka asnjë version Emoji të këtij karakteri Unicode, që do të thotë se në shumicën e telefonave celularë ose sistemeve kompjuterike, personazhi mund të shfaqet vetëm në stilin e karaktereve të zezë dhe të bardhë, por në disa platforma të mira të pajtueshmërisë, ai ende mund të shfaq stilin e figurës me ngjyra. Organizata Unicode ende nuk e rekomandon përdorimin e saj si një simbol universal emoji.

(2638) - i pakualifikuar Emoji, Shiko gjithashtu: ☸️ (2638 FE0F) - plotësisht kualifikuar Emoji.

Shembuj dhe Përdorim

🔸 Popular Science Koha ⌚️: Falun është një nga instrumentet më të zakonshme në budizmit tibetian.
🔸 Teknikisht, ky gjest dore është referuar si gjest i kthimit të timonit të dharma , Dharmachakra.


🔸 (2638) + stil emoji (FE0F) = ☸️ (2638 FE0F)
🔸 (2638) + stili i tekstit (FE0E) = ☸︎ (2638 FE0E)

Emoji Tabela / Tabela e Trendit

Tabela

Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Informata Themelore

Emoji:
Emer i shkurter: rrota e darmës
Codepoint: U+2638 Kopje
dhjetor: ALT+9784
Versioni i unikodeve: 1.1 (1993-06)
Versioni Emoji: Asnje
Kategoritë: 🛑 Simbole
Nënkategoritë: ☪️ Feja
Keywords: budist | darmë | fe | rrota e darmës | rrotë

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

Kombinim dhe Zhargon

Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Tajlandez ธรรมจักร
Vietnameze pháp luân
Hindisht धर्म चक्र
Gjermanisht Dharma-Rad
Hollandeze wiel van dharma
Frengjisht roue du Dharma
Spanjisht rueda del dharma
Indoneziane roda dharma
Rusisht колесо дхармы
Ukrahinase колесо дхарми