emoji 🇹🇷 flag: Türkiye svg png

🇹🇷” kuptimi: flamur: Turqi Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🇹🇷 Kopje

 • 8.3+

  iOS 🇹🇷Kërkesat minimale të ekranit

 • 5.0+

  Android 🇹🇷Kërkesat minimale të ekranit

🇹🇷Kuptimi dhe Përshkrimi

Ky është flamuri i Republikës së Turqisë, me të kuqe si ngjyra e sfondit, me një hënë të bardhë hënë dhe një yll të bardhë me pesë cepa në anën e majtë ⭐️. E kuqja simbolizon gjakun dhe fitoren. Hëna e re dhe yjet simbolizojnë largimin e errësirës dhe futjen në dritë. Në disa platforma, sistemi shfaq TR. Në përgjithësi do të thotë Republika e Turqisë, Turqia ose territori i Turqisë dhe kryeqyteti i saj është Ankaraja.
🇹🇷 është Emoji i flamurit të një vendi / rajoni, dhe kuptimi i tij është flamur: Turqi. Emoji 🇹🇷 përbëhet nga dy shkronja treguese rajonale, përkatësisht 🇹 dhe 🇷. Kodi me 2 shkronja i vendit / rajonit për Turqi është TR, kështu që shkronjat që korrespondojnë me dy shkronjat e rajonit janë T dhe R. 🇹🇷 shfaqet si një flamur i tërë në shumicën e platformave dhe si një simbol me dy shkronja në disa platforma.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

🇹🇷 (TR) = 🇹 (T) + 🇷 (R)


Kuptimi i simbolit emoji 🇹🇷 është flamur: Turqi, lidhet me flamur, mund të gjendet në kategorinë emoji: "🏁 Flamujt" - "🇬🇧 vend-flag".

Wikipedia: 🇹🇷 Flamuri i Turqisë

🇹🇷Shembuj dhe Përdorim

🔸 Nëse ju shkoni atje, ju do të gjeni se si të bukur peizazh i Turqisë 🇹🇷 është.
🔸 Turqia 🇹🇷 është një vend i tillë. Njerëzit në Turqi duket se kanë zgjedhje të pafund për mëngjesin.


🔸 🇹🇷: Turqi Kodi Ndërkombëtar i Telefonimit: +90 🔗 Domeni i Nivelit të Lartë: .tr

📖Njohuri të Zgjatura

Vendi 🇹🇷 TR - Turkey (Turqi)
Kryeqytet Ankara
Zona (km katror) 780,580
Popullatë 82,319,724
Monedha TRY - Lira
Gjuhët
 • tr-TR - Turkish (Turkey)
 • ku - Kurdish (Kurde)
 • diq - Dimli (individual language) (Dimli (gjuhë individuale))
 • az - Azeri (Latin)
 • av - Avaric (Avariç)
Kontinent AS - Asia (Azia)
Fqinjët

🇹🇷Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🇹🇷Tabela

🇹🇷Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-09-23 - 2023-09-10
Koha e azhurnimit: 2023-09-17 17:53:13 UTC
🇹🇷dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji është ulur, por kohët e fundit ka filluar të rritet.Në 2017 dhe 2018, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.

🇹🇷Informata Themelore

Emoji: 🇹🇷
Emer i shkurter: flamur: Turqi
Emri i Apple: Flag of Turkey
Codepoint: U+1F1F9 1F1F7 Kopje
dhjetor: ALT+127481 ALT+127479
Versioni i unikodeve: Asnje
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 🏁 Flamujt
Nënkategoritë: 🇬🇧 vend-flag
Keywords: flamur

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🇹🇷Kombinim dhe Zhargon