emoji 🍐 pear svg png

🍐” kuptimi: dardhë Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🍐 Kopje

  • 5.1+

    iOS 🍐Kërkesat minimale të ekranit

  • 4.4+

    Android 🍐Kërkesat minimale të ekranit

  • 8.0+

    Windows 🍐Kërkesat minimale të ekranit

🍐Kuptimi dhe Përshkrimi

Një dardhë jeshile e lehtë me kërcell dhe gjethe.
🍐 në përgjithësi do të thotë dardhë, një frut i ëmbël, me lëng. Përdoret gjithashtu për të përshkruar një person në formë dardhe, forma e trupit të të cilit është më e madhe nën bel sesa mbi bel. Emoji të ngjashme: 🍎🍊🍋🍑

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🍐 është dardhë, lidhet me bimë, dardhë, frutë, mund të gjendet në kategorinë emoji: "🍓 Ushqim & Pije" - "🍅 ushqim-fruta".

Wikipedia: 🍐 Dardha
Dardha (latinisht: Pyrus) është bimë drunore nga familja Rosaceae, frutat e së cilës përdorën për ushqim. Lloje të kësaj bime rriten në pjesë të ndryshme të Evropës, Azisë dhe Afrikës. Trungu i saj arrin lartësi mesatare 10-17 m, është gjethërënëse, me gjethe të thjeshta dhe të vendosura në mënyrë jo simetrike (2-12 cm). Fruti dradha është pemë e lëngshme dhe e ëmbël me përbërje pak të kokrriztë. Sipas disa të dhënave kultivimi i dardhës daton që para 3000 vitesh. Supozohet se më këtë frut janë freskuar njerëzit që në epokën e gurit. Në Odise Homeri dardhën e karakterizon si „dhuratë nga Zoti“, kurse në kohën e mbretit freng Luigji i kanë qenë simbol të luksit. Dardha jeton rreth 300 vjet. 🔗 Dardha
🌐: كمثرى (جنس), Armud, Круша, নাশপাতি, Kruška, Hrušeň, Pære, Birnen, Αχλάδι, Pear, Pyrus, Pirnipuu (perekond), گلابی, Päärynäpuut, Pyrus, אגס, नाशपाती, Kruška, Körte, Pir, Pyrus, ナシ属, მსხალი, Алмұрт, 배나무속, Kriaušė, Bumbieres, Pear, Peer (plant), Pæreslekta, Grusza, Pera, Pyrus, Груша, Hruška (rod), Hruška (rod), Крушка, Päronsläktet, Armut, Груша (рід), Lê (thực vật), .

🍐Shembuj dhe Përdorim

🔸 🍐 Dardhat mund të njomin mushkëritë shumë mirë. Njerëzit të cilët shpesh kolliten duhet të hanë më shumë.
🔸 Jung, në moshën katër vjeçare, mund t'i rezistojë dardhave (bgger).

🍐Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🍐Tabela

🍐Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-09-23 - 2023-09-10
Koha e azhurnimit: 2023-09-17 18:09:53 UTC
🍐dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka pësuar disa ndryshime të mëdha.Në 2021 dhe 2022, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.

🍐Informata Themelore

Emoji: 🍐
Emer i shkurter: dardhë
Emri i Apple: Pear
Codepoint: U+1F350 Kopje
Kod i shkurter: :pear: Kopje
dhjetor: ALT+127824
Versioni i unikodeve: 6.0 (2010-10-11)
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 🍓 Ushqim & Pije
Nënkategoritë: 🍅 ushqim-fruta
Keywords: bimë | dardhë | frutë

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🍐Kombinim dhe Zhargon

🍐Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Frengjisht🍐 poire
Daneze🍐 pære
Kineze e thjeshtuar🍐
Finlandeze🍐 päärynä
Kineze Tradicionale🍐 梨子
Hollandeze🍐 peer
Vietnameze🍐
Persiane🍐 گلابی
Hindisht🍐 नाशपाती, फल
Italisht🍐 pera