emoji 🐕 dog svg png

🐕” kuptimi: qen Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🐕 Kopje

  • 5.1+

    iOS 🐕Kërkesat minimale të ekranit

  • 4.4+

    Android 🐕Kërkesat minimale të ekranit

  • 8.0+

    Windows 🐕Kërkesat minimale të ekranit

🐕Kuptimi dhe Përshkrimi

Një qenush i lezetshëm i verdhë. Ai qëndron përballë majtas me bisht të anuar dhe kokën pak të ngritur. Raca e qenushit ndryshon nga platforma në platformë. Shumica e platformave e përshkruajnë atë si një qenush normal, ndërsa Facebook e dizajnon atë si një Shiba Inu.
🐕 në përgjithësi do të thotë qen, kafshë shtëpiake, kafshë e vogël, etj. Mund të përdoret gjithashtu për të simbolizuar karakteristikat e qenve, si besnikëria, entuziazmi dhe bukuria. Mund t'i referohet gjithashtu qenit në zodiakun kinez. Emoji të ngjashme: 🐶 🐕🦺 🐩 🦮

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🐕 është qen, lidhet me kafshëz, mund të gjendet në kategorinë emoji: "🐵 Kafshë dhe Natyrë" - "🐀 Mamifere".

🐕 aktuale është një Emoji bazë pa simbole të variantit dhe ka dy sekuenca të ndryshimit të Emoji që i korrespondojnë asaj: 🐕️ (stili emoji, duke shfaqur simbole shumëngjyrëshe në shumicën e platformave të reja) dhe 🐕︎ (stili i tekstit, shfaqja e simboleve bardh e zi në disa platforma të vjetra).
Wikipedia: 🐕 Qeni
Qeni (Canis lupus familiaris) është një lloj i zbutur i ujkut, anëtar i familjes Canidae dhe rendit Carnivora. Termi përdoret për të dy variantet i egër dhe i përkëdhelur. Qeni e ka prejardhjen nga familja e ujqërve. Qeni shpejt u bë i njohur kudo në kulturën e të gjitha pjesëve te botës, zakonisht në vendbanimet e hershme të njeriut. Besohet se emigrimi i suksesshëm nëpër ngushticën e Beringut nuk mund të ketë qenë i mundur pa qen te cilët tërhiqnin slitën. Qentë kryejnë punë të shumta për njerëzit, të tilla si gjueti, mbrojtje, ndihmojnë individët me të meta. Aktualisht, vlerësohet se në botë ka 400 milionë qen. Gjate 15.000 viteve qeni ishte zbutur, vetëm në një pjesë të vogël të tokës jo, grupet e kafshëve të ngjajshme pamja dhe sjellja nga e cila janë formuar nga faktorët e mjedisit dhe rolet funksionale. Si kuptim modern i gjenetikes së zhvilluar, njerëzit filluan të përziejnë me qëllim qentë për një përhapje të gjerë me tipare specifike. Përmes këtij procesi, qeni ka zhvilluar në qindra raca të ndryshme, dhe tregon më shumë sjellje ne ndryshim me çdo gjitar tjetër te tokës. 🔗 Qeni
🌐: كلب, Köpək, Куче, কুকুর, Domaći pas, Pes domácí, Hund, Haushund, Σκύλος, Dog, Perro, Koer, سگ, Koira, Chien, כלב הבית, कुत्ता, Domaći pas, Kutya, Anjing, イヌ, შინაური ძაღლი, Ит, , Šuo, Suns, Anjing, ခွေး, Hond, Tamhund, Pies domowy, Cão, Câine, Собака, Pes domáci, Domači pes, Пас, Hund, หมา, Köpek, Пес свійський, Chó, .

🐕Shembuj dhe Përdorim

🔸 Ai shikoi përreth afërsinë për qenin e tij të humbur 🐕.
🔸 Ju lutem mbani qen tuaj në një zinxhir 🐕.


🔸 🐕 (1F415) + stil emoji (FE0F) = 🐕️ (1F415 FE0F)
🔸 🐕 (1F415) + stili i tekstit (FE0E) = 🐕︎ (1F415 FE0E)

🐕Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🐕Tabela

🐕Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-12-02 - 2023-11-19
Koha e azhurnimit: 2023-11-26 17:42:03 UTC
🐕dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka vazhduar të rritet.Në vitin 2020-03 Dhe 2020-10, popullariteti i tij tregoi rritjen më të madhe.Në 2017 dhe 2018, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.Në vitin 2019, trendi i shkallës së popullaritetit të tij filloi të rritet.

🐕Informata Themelore

Emoji: 🐕
Emer i shkurter: qen
Emri i Apple: Dog
Codepoint: U+1F415 Kopje
Kod i shkurter: :dog2: Kopje
dhjetor: ALT+128021
Versioni i unikodeve: 6.0 (2010-10-11)
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 🐵 Kafshë dhe Natyrë
Nënkategoritë: 🐀 Mamifere
Keywords: kafshëz | qen

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🐕Kombinim dhe Zhargon

🐕Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Kazak🐕 ит
Kineze e thjeshtuar🐕
Anglisht🐕 dog
Bullgarisht🐕 куче
Finlandeze🐕 koira
Gjeorgjisht🐕 ძაღლი
Kineze Tradicionale🐕
Rumanisht🐕 câine
Greqisht🐕 σκύλος
Portugeze, Ndërkombëtare🐕 cachorro