emoji 🐘 elephant svg png

🐘” kuptimi: elefant Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🐘 Kopje

  • 2.2+

    iOS 🐘Kërkesat minimale të ekranit

  • 4.3+

    Android 🐘Kërkesat minimale të ekranit

  • 8.0+

    Windows 🐘Kërkesat minimale të ekranit

🐘Kuptimi dhe Përshkrimi

Ky është një elefant në këmbë me hundë të gjatë dhe tusks të lakuar. Zakonisht do të thotë një elefant, dhe gjithashtu mund të nënkuptojë diçka të madhe.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🐘 është elefant, lidhet me , mund të gjendet në kategorinë emoji: "🐵 Kafshët & Natyra" - "🐀 kafshëve-gjitar".

Wikipedia: 🐘 Elefanti
Elefantët janë gjitar të mëdhejn të familjes Elephantidae,rendi Proboshidien.Aktualisht njihen tre lloje: elefanti i shkurreve afrikane( Loxodonta africana ), elefanti i pyjeve afrikane( L. cyclotis ) dhe elefanti aziatik ( Elephas maximus ). Elefantët janë të shpërndarë në të gjithë Afrikën nën-Sahariane , Azinë Jugore dhe Azinë Juglindore . Elephantidae është e vetmja familje e mbijetuar e Proboshidien; të tjerë, tashmë të zhdukur, anëtarë të rendit përfshijnë deinotherumin,gompotheriumin,mamuthët dhe mastodonët. Elefantët kanë disa tipare dalluese,prej të cilave është thecka e gjatë (i quajtur edhe proboshis ), i përdorur për shumë qëllime, veçanërisht për frymëmarrjen, ngritjen e ujit dhe lëvizjen e objekteve.Çatajt e tyre rriten në kokë, të cilët mund të shërbejnë si armë dhe si mjet për lëvizjen e objekteve dhe gërmimin. Zvarritjet e mëdha të elefantëve ndihmojnë për të kontrolluar temperaturën e trupit të tyre. Këmbët e tyre si shtylla mund të mbajnë peshën e madhe. Elefantët afrikan kanë veshë më të mëdhenj,ndërsa elefantët aziatik kanë veshë më të vegjël. Elefantët janë herbivor dhe mund të gjenden në habitate të ndryshme duke përfshirë savanat , pyje, shkretëtira dhe këneta . Ata preferojnë të qëndrojnë pranë ujit. Ata konsiderohen të jenë një specie kryesore për shkak të ndikimit të tyre në mjediset e tyre. Kafshët e tjera priren të mbajnë distancën nga elefantët, ndërsa grabitqarët, si luanët , tigrat , hienat dhe qent e egër , zakonisht sulmojnë vetëm elefantët e rinj (ose "viçat"). Elefantët kanë një shoqëri të madhe.Grupe të shumta familjare vijnë së bashku për t'u shoqëruar. Femrat ("lopët") kanë tendencë të jetojnë në grupe familjare, të cilat mund të përbëhen nga një femër me viçat e saj ose disa femra të afërm me pasardhës. Grupet udhëhiqen nga një individ i njohur si matriarku , shpesh lopa më e vjetër. Meshkujt ("demat") i lënë grupet e tyre të familjes kur arrijnë pubertetin dhe mund të jetojnë vetëm ose me meshkuj të tjerë. Djemtë e rritur bashkëveprojnë me grupet e familjes kur kërkojnë një bashkëshort dhe hyjnë në një gjendje të rritjes së testosteronit dhe agresionit të njohur si musth , i cili i ndihmon ata të fitojnë dominimin dhe suksesin riprodhues. Viçat janë qendra e vëmendjes në grupet e tyre familjare dhe mbështeten në nënat e tyre deri në tre vjet. Elefantët mund të jetojnë deri në 70 vjet në të egra. Ata komunikojnë me prekje, shikim, erë dhe zë; elefantët përdorin infrasudinë , dhe komunikimin sizmik në distanca të gjata. Inteligjenca e elefantit është krahasuar me atë të primateve dhe cetacëve . Ata duket se kanë vetëdije dhe tregojnë ndjeshmëri për individë të vdekur ose të vdekur të llojit të tyre. Elefantët afrikan janë renditur si të pambrojtur nga Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës (IUCN), ndërsa elefanti aziatik klasifikohet si i rrezikuar . Një nga kërcënimet më të mëdha për popullsinë e elefantit është tregtia e fildishtë . Kërcënime të tjera për elefantët e egër përfshijnë shkatërrimin e habitatit dhe konfliktet me njerëzit. Elefantët përdoren si kafshë pune në Azi. Në të kaluarën, ata ishin përdorur në luftë; sot, ato shpesh janë të ekspozuara në kopshte zoologjike, ose shfrytëzohen për argëtim në cirk. Elefantët janë shumë të njohur dhe janë paraqitur në art, folklor, fe, literaturë dhe kulturë popullore . 🔗 Elefanti
🌐: فيل, Слон, হাতি, Slon, Slon, Elefanter, Elefant, Ελέφαντας, Elephant, Elefante, Elevant, فیل, Norsu, Éléphant, פיל, हाथी, Gajah, Elefante, ゾウ, Пілдер, 코끼리, Drambliai, Ziloņi, Gajah, ဆင်, Olifanten, Elefante, Elefant, Слон, Slon, Slon, Elefant, ช้าง, Fil, Слон, Voi, .

🐘Shembuj dhe Përdorim

🔸 Tani gjithnjë e më shumë i kushtoj vëmendje të elefantit mbrojtur 🐘.
🔸 Njerëzit gjithashtu vrasin elefantë 🐘 për fildishin e tyre.

🐘Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🐘Tabela

🐘Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-09-30 - 2023-09-17
Koha e azhurnimit: 2023-09-26 17:41:48 UTC
🐘dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka vazhduar të rritet.Në vitin 2019-07,2020-03 Dhe 2020-04, popullariteti i tij tregoi rritjen më të madhe.Në 2018 dhe 2019, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.Në vitin 2020, trendi i shkallës së popullaritetit të tij filloi të rritet.

🐘Informata Themelore

Emoji: 🐘
Emer i shkurter: elefant
Emri i Apple: Elephant
Codepoint: U+1F418 Kopje
Kod i shkurter: :elephant: Kopje
dhjetor: ALT+128024
Versioni i unikodeve: 6.0 (2010-10-11)
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 🐵 Kafshët & Natyra
Nënkategoritë: 🐀 kafshëve-gjitar
Keywords: elefant

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🐘Kombinim dhe Zhargon

🐘Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Anglisht🐘 elephant
Suedisht🐘 elefant
Kineze e thjeshtuar🐘 大象
Tajlandez🐘 ช้าง
Vietnameze🐘 voi
Hebraike🐘 פיל
Çekisht🐘 slon
Finlandeze🐘 elefantti
Frengjisht🐘 éléphant
Indoneziane🐘 gajah