emoji 🐻 bear svg png

🐻” kuptimi: fytyrë ariu Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🐻 Kopje

  • 2.2+

    iOS 🐻Kërkesat minimale të ekranit

  • 4.3+

    Android 🐻Kërkesat minimale të ekranit

  • 8.0+

    Windows 🐻Kërkesat minimale të ekranit

🐻Kuptimi dhe Përshkrimi

Kjo është fytyra e një ariu kafe. Mund t'i referohet vetë ariut dhe shpesh përdoret gjithashtu për të thënë i fortë dhe i fuqishëm. Shumica e platformave shfaqin shumë karikatura, kështu që mund të përdoret gjithashtu për të nënkuptuar arinj pelushi. Shënim: Ariu i vërtetë pelushi është ky.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🐻 është fytyrë ariu, lidhet me ari, fytyrë, fytyrë ariu, mund të gjendet në kategorinë emoji: "🐵 Kafshë dhe Natyrë" - "🐀 Mamifere".

Wikipedia: 🐻 Ariu
Arinjtë janë gjitarët mishngrënës të familjes Ursidae . Ata janë të klasifikuar si kanifom , ose karnivoran si qen. Megjithëse ekzistojnë vetëm tetë lloje arinjsh, ato janë të përhapura, që shfaqen në një shumëllojshmëri të habitateve në të gjithë Hemisferën Veriore dhe pjesërisht në Hemisferën Jugore.Arijnt gjenden në kontinentet e Amerikës së Veriut, Amerikës së Jugut, Evropës dhe Azisë. Karakteristikat e përbashkëta të arinjve moderne përfshijnë organe të mëdha me këmbët e lidhur, snouts gjata, veshët e vogla të rrumbullakosura, flokët e ashpër, plantigrade putrat me pesë kthetrat nonretraktile, dhe bishtin të shkurtër. Ndërsa ariu polar është kryesisht mishngrënëse , dhe panda gjigante ushqehet pothuajse tërësisht në bambu , gjashtë speciet e mbetura janë të dhënë pas gjithëçkaje me dieta të ndryshme. Me përjashtim të ballafaqimit të individëve dhe nënave me të rinjtë e tyre, arinjtë zakonisht janë kafshë solitare . Ata mund të jenë të ditës ose të natës dhe të kenë një ndjenjë të shkëlqyeshme erë . Përkundër ndërtimit të tyre të rëndë dhe ecjes së vështirë, ata janë vrapues të aftë, alpinistë dhe notarë. Mbetjet përdorin strehëza, të tilla si shpella dhe shkrime, si strofkat e tyre; shumica e specieve zënë strofkat e tyre gjatë dimrit për një periudhë të gjatë të letargjisë, deri në 100 ditë. Arinjtë janë gjuajtur që nga kohët parahistorike për mishin dhe leshin e tyre; ata kanë qenë përdorur për ndeshqe me arijn dhe forma të tjera të argëtimit, të tilla si duke u bërë për të kërcyer . Me praninë e tyre të fuqishme fizike, ata luajnë një rol të shquar në artet , mitologjinë dhe aspektet e tjera kulturore të shoqërive të ndryshme njerëzore. Në kohët moderne, arinjtë janë nën presion përmes shkeljes së habitateve të tyre dhe tregtisë së paligjshme të pjesëve të ariut, duke përfshirë edhe tregun aziatik të blegtorisë . IUCN liston gjashtë lloje arijnsh si të rrezikuara apo të rrezikuara , dhe madje edhe shqetësimin më pakspeciet, të tilla si ariu kafe , janë në rrezik të zhduken në vende të caktuara. Lufta dhe tregtia ndërkombëtare e këtyre popullatave më të kërcënuara janë të ndaluara, por ende janë në vazhdim. Etimologji Fjala angleze "bear" vjen nga Anglishtja e vjetër bera dhe i përket një familje emrash për ari në gjuhët gjermane , siç është björn suedez , që përdoret gjithashtu si emër i parë, që rrjedh nga një mbiemër që do të thotë "kafe". "Bear" prandaj fillimisht do të thoshte "ngjyrë kafe". Kjo terminologji për origjinë shtazore si shmangien tabu afat: proto-gjermanike fiset zëvendësuar fjalën e tyre origjinale për Bear - arkto - me këtë shprehje eufemistik nga frika se flet emrin e vërtetë e kafshëve mund të shkaktojë që ajo të shfaqetÇojë emrat e takson si Arctoidea dhe Helarctos vijnë nga e lashtë ἄρκτος fjala greke ( arktos ), që do të thotë ariu, ashtu si emrat " Arktik " dhe " Antarktik ", nga konstelacion Ursa Major , e "Ariu i Madh", i shquar në zonat verior. Mbajnë emra taksonash të tilla si Ursidae dhe Ursus vijnë nga Ursus Ursus , ariu Emri i parë femër "Ursula", që rrjedh nga një emër i shenjtorit të krishterë , do të thotë "ari i vogël" (zvogëlim i ursa latine ). Në Zvicër emri i parë mashkull "Urs" është veçanërisht popullor, ndërsa emri i kantonit dhe qytetit të Berna rrjedh nga Bär , gjermanisht për ariun. Emri gjermanik Bernard (përfshirë Bernhardtin dhe format e ngjashme) do të thotë "ariu trim", "ariu i fortë" ose "ari i guximshëm"., "bee-ujku", për ari, që do të thotë një luftëtar i guximshëm. 🔗 Ariu
🌐: دب, Ayıkimilər, Мечкови, ভাল্লুক, Medvjed, Medvědovití, Bjørne, Bären, Αρκούδα, Bear, Ursidae, Karulased, خرس, Karhut, Ursidae, דוביים, भालू, Medvjedi, Medvefélék, Beruang, Ursidae, クマ, დათვისებრნი, Аюлар, , Lokiniai, Lāču dzimta, Beruang, ဝက်ဝံ, Beren, Bjørnefamilien, Niedźwiedziowate, Ursidae, Urs, Медвежьи, Ursida, Medvedi, Медведи, Björnar, หมี, Ayıgiller, Ведмедеві, Họ Gấu, 熊科.

🐻Shembuj dhe Përdorim

🔸 Po, dhe ai është i fortë si një arush 🐻. Por ai është i ngadaltë.
🔸 Vajza u ndriçua nga frika kur pa ariun që po vinte.

🐻Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🐻Tabela

🐻Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-12-02 - 2023-11-19
Koha e azhurnimit: 2023-11-26 17:46:27 UTC
🐻dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka treguar një rritje të valëzuar.Në vitin 2020-03, popullariteti i tij tregoi rritjen më të madhe.Në 2018 dhe 2019, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.

🐻Informata Themelore

Emoji: 🐻
Emer i shkurter: fytyrë ariu
Emri i Apple: Bear Face
Codepoint: U+1F43B Kopje
Kod i shkurter: :bear: Kopje
dhjetor: ALT+128059
Versioni i unikodeve: 6.0 (2010-10-11)
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 🐵 Kafshë dhe Natyrë
Nënkategoritë: 🐀 Mamifere
Keywords: ari | fytyrë | fytyrë ariu

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🐻Kombinim dhe Zhargon

🐻Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Indoneziane🐻 beruang
Norvegjeze Bokmål🐻 bjørn
Malajzisht🐻 beruang
Kroate🐻 medvjed
Portugeze, Ndërkombëtare🐻 rosto de urso
Koreane🐻 곰 얼굴
Kineze Tradicionale🐻
Sërbisht🐻 медвед
Rumanisht🐻 urs
Bengalisht🐻 ভল্লুক