emoji 😴 sleeping face svg png

😴” kuptimi: fytyrë në gjumë Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:😴 Kopje

  • 6.0+

    iOS 😴Kërkesat minimale të ekranit

  • 4.4+

    Android 😴Kërkesat minimale të ekranit

  • 8.0+

    Windows 😴Kërkesat minimale të ekranit

😴Kuptimi dhe Përshkrimi

Një fytyrë me sy të mbyllur dhe gojë të vogël të hapur, ka disa simbole Z në ballin e tij që përfaqësojnë gjumin. Shtë përdorur për të treguar se dikush është jashtëzakonisht i lodhur, në prag të gjumit ose madje që diçka është aq e mërzitshme sa e bën atë të bjerë në gjumë. Kjo shprehje është shumë intuitive dhe tregon shumë e përgjumur, shumë e mërzitshme ose e lodhur. Ndonjëherë njerëzit e përdorin këtë emoji për të pretenduar se po flenë dhe shpresojnë që të tjerët të mos i shqetësojnë.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 😴 është fytyrë në gjumë, lidhet me fle, fytyrë, fytyrë në gjumë, gjumë, zzz, mund të gjendet në kategorinë emoji: "😂 Buzëqeshje & Emocione" - "😴 ballë përgjumur".

Wikipedia: 😴 Gjumi
Gjumi është një gjëndje e natyrshme pushimi i rregullt trupor. Fenomen universal i vëzhguar tek të gjithë gjitarët, zogjtë dhe peshqit. Gjumi është e kundërta e zgjimit. Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër, një gjendje prehjeje trupore e mendore, që karakterizohet nga një zvogëlim i vullnetshëm i lëvizjeve trupore, rënie e reaksioneve ndaj ngacmimeve të jashtme, një nivel i lartë i anabolizmit (ripërtëritjes së qelizave), dhe një nivel i ulët i katabolizmit (shkatërrimit të qelizave). Gjumi është vetëm një gjendje e tjetërsuar e vetëdijes, e kundërt me të qenurit i pavetdijshëm. Gjumi ndikohet nga ritmi ditor, dhe ndodh çdo 24-orë, (megjithëse ora e brendshme (ora biologjike) e njeriut zakonisht shkon ne cikle 24,5--25,5 orë) dhe nga shkaqe hormonale dhe rrethanore. Ky ritëm apo cikël rregullohet çdo ditë (d.m.th, çdo 24 orë), dhe ky cikël ndikohet nga shume ngacmime, në të shumtën nga shkaqe të njohura që kanë të bëjnë me dritën diellore, pra ciklin ditë - natë. Nga ky cikël varet niveli i melatoninës, i cili rritet gjithmonë, kur ne biem të flemë. Gjumi është funksion ripërtëritës i trupit dhe trurit siç vërehet nga shume simptoma (shenja) te keqfunksionimit qe haset kur kafshët nuk mund të flenë. Në të vërtetë, megjithëse gjumi është paraqitur si një gjendje e dukshme qetësie, gjatë kësaj gjendjeje ndodhin ndryshime të ndërlikuara në nivelin trunor qe nuk mund të shpjegohen vetëm me një gjendje të thjeshtë pushimi trupor e mendor. Për shembull, janë disa qeliza trunore qe ne disa faza te gjumit kane një veprimtari 5-10 herë më të lartë në krahasim me zgjimin. Dy veçori themelore dallojnë gjumin me gjendjen e të qenit zgjuar: e para është qe gjumi ngre një pengesë perceptive (rrokëse) midis botës së vetedijshme dhe botës së jashtme, e dyta është qe një ngacmim shqisor (p.sh. një zhurmë e forte) mund ta tejkalojë këtë pengesë dhe ta zgjojë të fjeturin. Një gjumë i përshtatshëm është biologjikisht i domosdoshëm dhe duket i nevojshëm për të ndihmuar jetën. 🔗 Gjumi
🌐: نوم, Yuxu, Сън, ঘুম, Spavanje, Spánek, Søvn, Schlaf, Ύπνος, Sleep, Sueño, Uni, خواب, Nukkuminen, Sommeil, שינה, निद्रा, Spavanje, Alvás, Tidur, Sonno, 睡眠, ძილი, Ұйқы, , Miegas, Miegs, Tidur, အိပ်စက်ခြင်း, Slaap (rust), Søvn, Sen, Sono, Somn, Сон, Spánok, Spanje, Spavanje, Sömn, การหลับ, Uyku, Сон, Ngủ, 睡眠.

😴Shembuj dhe Përdorim

🔸 Kam nevojë për një pushim mini. 😴 lodhur.
🔸 Nëse kolegu juaj ju pyet për punën gjatë fundjavave, ju mund të thoni, "Le të flasim për këtë të hënën, unë jam duke fjetur. 😴 "

😴Emoji Tabela / Tabela e Trendit

😴Tabela

😴Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-05-27 - 2023-05-14
Koha e azhurnimit: 2023-05-21 17:12:46 UTC
😴dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka vazhduar të rritet.Në 2018 dhe 2019, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.Në vitin 2019, trendi i shkallës së popullaritetit të tij filloi të rritet.

😴Informata Themelore

Emoji: 😴
Emer i shkurter: fytyrë në gjumë
Emri i Apple: Sleeping Face
Codepoint: U+1F634 Kopje
Kod i shkurter: :sleeping: Kopje
dhjetor: ALT+128564
Versioni i unikodeve: 6.1 (2012-01-31)
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 😂 Buzëqeshje & Emocione
Nënkategoritë: 😴 ballë përgjumur
Keywords: fle | fytyrë | fytyrë në gjumë | gjumë | zzz

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

😴Tema Relative

😴Kombinim dhe Zhargon

😴Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Gjermanisht😴 schlafendes Gesicht
Finlandeze😴 nukkuva
Hebraike😴 פרצוף ישן
Hindisht😴 सोया हुआ चेहरा
Malajzisht😴 muka tidur
Kroate😴 lice koje spava
Portugeze, Ndërkombëtare😴 rosto dormindo
Rumanisht😴 față adormită
Polonisht😴 śpiąca twarz
Sërbisht😴 лице које спава