emoji 😷 face with medical mask svg png

😷” kuptimi: fytyrë me maskë mjekësore Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:😷 Kopje

  • 2.2+

    iOS 😷Kërkesat minimale të ekranit

  • 4.3+

    Android 😷Kërkesat minimale të ekranit

  • 8.0+

    Windows 😷Kërkesat minimale të ekranit

😷Kuptimi dhe Përshkrimi

Sytë e mbyllur me një maskë të bardhë mjekësore mbi gojën e saj, ky emoji mund të nënkuptojë sëmundje, shpesh përdoret për t'u referuar punonjësve të kujdesit shëndetësor ose për të treguar një mjedis të dobët pune dhe për t'u përdorur për të treguar vëmendjen ndaj shëndetit, sëmundjeve ose sëmundjeve infektive.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 😷 është fytyrë me maskë mjekësore, lidhet me doktor, fytyrë, fytyrë me maskë mjekësore, i sëmurë, të ftohur, mund të gjendet në kategorinë emoji: "😂 Buzëqeshje dhe Emocion" - "🤧 Fytyrë e Sëmurë".

Wikipedia: 😷 Maska mjekësore
Një maskë kirurgjike, e njohur gjithashtu si një maskë mjekësore, synon të vishet nga profesionistët shëndetësorë gjatë procedurave të kujdesit të shëndetit. Maskat kirurgjikale kanë për qëllim parandalimin e infeksioneve te pacientit dhe trajtimin e personelit duke kapur bakterie të derdhura në fluid dhe aerosolit nga goja dhe hunda e përdoruesit. Ato nuk janë të dizajnuara për të mbrojtur përdoruesin nga frymëmarrja në bakteriet e ajrit ose viruset, përmasat e të cilave janë shumë të vogla, por mund të jenë mbrojtëse ndaj viruseve të cilat filtrohen në pikat e pështymes. Ekziston një mbizotërim i provave që maskat kirurgjikale mbrojnë si përdoruesin, ashtu edhe personat pranë përdoruesit nga përhapja e viruseve. Maskat kirurgjikale fillimisht u krijuan për të mbrojtur personelin mjekësor nga spërkatjet e lëngjeve trupore, por efektiviteti i maskave kirurgjikale kundër infeksioneve të ngjashme me gripin nuk është konfirmuar nga prova të kontrolluara të rastësishme me cilësi të lartë. Maskat kirurgjikale ndryshojnë nga cilësia dhe nivelet e mbrojtjes. Pavarësisht nga emri i tyre, jo të gjitha maskat kirurgjikale janë të përshtatshme për t’u përdorur gjatë operacionit. Maskat kirurgjikale mund të etiketohen si maska kirurgjikale, izoluese, dentare ose procedura mjekësore. Zyrtarët kinezë të shëndetësisë bëjnë dallimin midis maskave mjekësore (jo kirurgjikale) dhe kirurgjikale. Maskat kirurgjikale janë bërë nga një pëlhurë e krijuar duke përdorur një proces të fryrjes e shkrirjes . Ato hynë në përdorim gjatë vitit 1960 dhe kryesisht zëvendësuan maskat e leckave në vendet më të zhvilluara . Ana blu e maskës (shtresa që largon lëngun) duhet të vishet jashtë, me shtresën e bardhë (thithëse) në pjesën e brendshme. Në lidhje me disa infeksione si maskat kirurgjikale të gripit mund të jenë po aq efektive (ose joefektive) sikurse mjetet për frymëmarrje, siç janë maskat N95 ose FFP ; megjithëse këto të fundit sigurojnë mbrojtje më të mirë në eksperimentet laboratorike për shkak të materialit, formës dhe vulës së tyre të ngushtë. Përdorimi i maskave kirurgjikale gjatë pandemisë COVID-19 ka qenë një objekt debati, pasi mungesat e maskave kirurgjikale janë një çështje qendrore. Maskat kirurgjikale vishen gjerësisht nga publiku i gjerë gjatë gjithë vitit në vendet e Azisë Lindore si Kina, Japonia dhe Koreja e Jugut për të zvogëluar mundësinë e përhapjes së sëmundjeve të ajrit te të tjerët dhe për të parandaluar frymëmarrjen e materieve të pluhurit të gjendura në ajrit që krijohen nga ndotja e ajrit . Për më tepër, maskat kirurgjikale janë bërë një deklaratë mode, veçanërisht në kulturën bashkëkohore të Azisë Lindore të përforcuar nga popullariteti i saj në kulturën pop japoneze dhe koreane, të cilat kanë një ndikim të madh në kulturën rinore të Azisë Lindore. 🔗 Maska mjekësore
🌐: قناع الجراحة, Cərrahi maska, Медицинска маска, ডাক্তারি মুখোশ, Chirurgická maska, Mundbind, Mund-Nasen-Schutz, Χειρουργική μάσκα, Surgical mask, Máscara quirúrgica, ماسک جراحی, Suu-nenäsuojain, Masque chirurgical, מסכה רפואית, Masker medis, Maschera chirurgica, 수술용 마스크, Topeng pembedahan, Chirurgisch mondmasker, Medisinsk munnbind, Półmaska, Máscara cirúrgica, Медицинская маска, Chirurgická maska, Munskydd (sjukvård), หน้ากากอนามัย, Cerrahi maske, Медична маска, Khẩu trang y tế, 外科口罩.

😷Shembuj dhe Përdorim

🔸 Nuk mund të qëndrojë erën e tymit 😷.
🔸 Jenë shumë të kujdesshëm atë që thoni, si buron fatkeqësive nga biseda pakujdesshëm 😷.

😷Emoji Tabela / Tabela e Trendit

😷Tabela

😷Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-11-25 - 2023-11-12
Koha e azhurnimit: 2023-11-21 17:13:53 UTC
😷dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka pësuar disa ndryshime të mëdha.Në vitin 2020-03,2020-04 Dhe 2020-07, popullariteti i tij tregoi rritjen më të madhe.Në 2018 dhe 2019, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.

😷Informata Themelore

Emoji: 😷
Emer i shkurter: fytyrë me maskë mjekësore
Emri i Apple: Face With Medical Mask
Codepoint: U+1F637 Kopje
Kod i shkurter: :mask: Kopje
dhjetor: ALT+128567
Versioni i unikodeve: 6.0 (2010-10-11)
Versioni Emoji: 1.0 (2015-06-09)
Kategoritë: 😂 Buzëqeshje dhe Emocion
Nënkategoritë: 🤧 Fytyrë e Sëmurë
Keywords: doktor | fytyrë | fytyrë me maskë mjekësore | i sëmurë | të ftohur

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

😷Kombinim dhe Zhargon