emoji 🧧 red envelope svg png

🧧” kuptimi: zarf i kuq Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🧧 Kopje

  • 12.1+

    iOS 🧧Kërkesat minimale të ekranit

  • 9.0+

    Android 🧧Kërkesat minimale të ekranit

  • 10+

    Windows 🧧Kërkesat minimale të ekranit

🧧Kuptimi dhe Përshkrimi

Një zarf i kuq me të shkruar "golden" të artë. Ky është një Hongbao. Fjala "福" në platformën Google është përmbysur, që do të thotë "bekimi po vjen" në Kinë. Isshtë një traditë që ka origjinën në Dinastitë Wei dhe Jin të Kinës dhe është e lidhur ngushtë me Festivalin e Vitit të Ri dhe Pranverën Kineze. Janë paratë e vitit të ri për pleqtë që u japin fëmijëve. Më vonë evoluoi në një dhuratë festive ose shpërblyese. Zarfat e kuq elektronikë janë shfaqur gjithashtu në vitet e fundit, të cilat përfaqësojnë të gjithë kulturën kineze të zarfit të kuq.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🧧 është zarf i kuq, lidhet me dhuratë, fatsjellëse, para, mund të gjendet në kategorinë emoji: " Aktivitete" - "🎈 Ngjarje".

🧧Shembuj dhe Përdorim

🔸 Çdo Year Vit të Ri Kinez, pleqtë u japin zarfe të kuqe 🧧 fëmijëve në shtëpi. Ky është një zakon tradicional.
🔸 Nëse ju bëni të pranishëm një zarf të kuqe 🧧, sigurohuni që ju të bëni atë me të dy duart dhe se ju përdorni faturat e reja për shkak se ju nuk doni të vënë një faturë miu pesë dollar në një zarf të kuqe.

🧧Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🧧Tabela

🧧Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

🧧Informata Themelore

Emoji: 🧧
Emer i shkurter: zarf i kuq
Emri i Apple: Red Gift Envelope
Codepoint: U+1F9E7 Kopje
dhjetor: ALT+129511
Versioni i unikodeve: 11.0 (2018-05-21)
Versioni Emoji: 11.0 (2018-05-21)
Kategoritë: ⚽ Aktivitete
Nënkategoritë: 🎈 Ngjarje
Keywords: dhuratë | fatsjellëse | para | zarf i kuq

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🧧Kombinim dhe Zhargon

🧧Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Portugeze, Ndërkombëtare🧧 envelope vermelho
Anglisht🧧 red envelope
Vietnameze🧧 bao lì xì
Bengalisht🧧 লাল খাম
Kineze e thjeshtuar🧧 红包
Kineze Tradicionale🧧 紅包
Spanjisht🧧 sobre rojo
Rusisht🧧 красный конверт
Japonisht🧧 赤い封筒
Malajzisht🧧 angpau