emoji 🧮 abacus svg png

🧮” kuptimi: abak Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🧮 Kopje

  • 12.1+

    iOS 🧮Kërkesat minimale të ekranit

  • 9.0+

    Android 🧮Kërkesat minimale të ekranit

  • 10+

    Windows 🧮Kërkesat minimale të ekranit

🧮Kuptimi dhe Përshkrimi

Ky është një abakus. Isshtë i përbërë nga një kornizë druri dhe shumë rruaza. Përdoret për të ndihmuar njerëzit të kryejnë veprime numerike. Stili i secilës platformë dhe ngjyra e rruaza janë të ndryshme. Shtë një mjet i lashtë kompjuterik që ka origjinën në Kinë 🇨🇳 . Tani në Azi, ka ende shumë njerëz që duan të përdorin numëratorin, dhe kjo mund të shihet në zyrat financiare të shumë ndërmarrjeve. Ai gjithashtu përmban kuptimin e kontabilitetit, llogaritjes, matematikës, matematikanit.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🧮 është abak, lidhet me llogaritës, numërator, panel mozaik, mund të gjendet në kategorinë emoji: " Objektet" - "🖱️ kompjuter".

Wikipedia: 🧮 Abakusi
Mekanizmi i parë numërues - abakusi, është zbuluar që në vitin 3000 para epokës sonë, ose edhe më herët. Edhe në ditët e sotme përdoret me sukses në shitoret tregtare të Kinës, Japonisë, Rusisë etj. Ky është një mekanizëm me sfera, për nga pamja i ngjashëm me numëratorin e zakonshëm. Abakusi shërben për kryerjen e katër operacioneve elementare llogaritëse: mbledhjes, zbritjes, shumëzimit dhe pjesëtimit. Përbëhet nga 11 shtiza të metalta në të cilat janë të vendosura nga shtatë sfera. Nëpër këto shtiza metalike kalon një shtyllë e drurit e cila i ndanë pesë sferat e poshtme nga dy sfera të sipërme Shtizat metalike, në të vërtetë janë njëmbëdhjetë vende dhjetore. Pesë sfera në pjesën e poshtme të shtizës kanë vlerën 1, kurse dy sferat e epërme kanë vlerën 5. Sferat që mbesin në pozitën e poshtme nuk kanë vlerë (zero). Numri i sferave në pozitën e epërme pra paraqet vlerën e saktë. Pas kësaj, deri më 1630 nuk ka pasur ndonjë zbulim të rëndësishëm. Në këtë vit shkencëtari gjerman Vilhelm Shikard (Wilhelm Schickard) dha projektet për makinën me ndihmën e së cilës mundeshin të realizohen llogaritjet elementare matematikore, por nuk ka dëshmi se kjo makinë atëherë është realizuar, deri më 1960. Në vitin 1642 në Francë, Blez Paskali (Blaise Pascal 1623-1662) në moshën 19 vjeçare, për ti ndihmuar babait, të cilin e kishte tregtar dhe i cili kishte kokëçarje në llogaritje të sipërfaqes së tekstilit për shitje, zbuloi makinën digjitale e cila kishte mundësi të kryente mbledhje dhe zbritje të numrave, të cilën e pagëzoi me emrin Paskalina. Bartja prej një vendi dhjetor në tjetrin në këtë makinë është bërë në mënyrë automatike, kurse shifrat janë shënuar me rrotullimin e 8 numëruesve. 🔗 Abakusi
🌐: معداد, Abak, Абак (сметало), অ্যাবাকাস, Abakus (računaljka), Počítadlo, Abacus (regnemaskine), Abakus (Rechenhilfsmittel), Άβακας, Abacus, Ábaco, Abakus, چرتکه, Helmitaulu, Boulier, חשבונייה, गिनतारा, Abak, Abakusz, Swipoa, Abaco, アバカス, აბაკი, Абак, 주판, Abakas, Skaitīkļi, Sempoa, ပေသီး, Abacus (rekentuig), Abakus (kuleramme), Abakus (liczydło), Ábaco, Abac, Абак, Abakus (počítacia tabuľka), Abak, Абакус (рачунање), Abakus, ลูกคิด, Abaküs, Абак (рахівниця), Bàn tính, 算盘.

🧮Shembuj dhe Përdorim

🔸 Shumë fëmijë kanë mësuar llogaritjen e abakusit mendor because , sepse abakusi mund t'i ndihmojë fëmijët të kuptojnë shumë mirë numrat.
🔸 Abacus perhaps ishte ndoshta lloji i parë i kompjuterit. 🧮

🧮Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🧮Tabela

🧮Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

🧮Informata Themelore

Emoji: 🧮
Emer i shkurter: abak
Emri i Apple: Abacus
Codepoint: U+1F9EE Kopje
dhjetor: ALT+129518
Versioni i unikodeve: 11.0 (2018-05-21)
Versioni Emoji: 11.0 (2018-05-21)
Kategoritë: ⌚ Objektet
Nënkategoritë: 🖱️ kompjuter
Keywords: abak | llogaritës | numërator | panel mozaik

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🧮Kombinim dhe Zhargon

🧮Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Filipinase🧮 abacus
Sllovake🧮 počítadlo
Polonisht🧮 liczydło
Rumanisht🧮 abac
Rusisht🧮 счеты
Frengjisht🧮 abaque
Anglisht🧮 abacus
Italisht🧮 abaco
Portugeze, Ndërkombëtare🧮 ábaco
Persiane🧮 چرتکه