emoji 🧿 nazar amulet svg png

🧿” kuptimi: hajmali kundër syrit të keq Emoji

Kopjoni dhe ngjitni këtë emoji:🧿 Kopje

  • 12.1+

    iOS 🧿Kërkesat minimale të ekranit

  • 9.0+

    Android 🧿Kërkesat minimale të ekranit

  • 10+

    Windows 🧿Kërkesat minimale të ekranit

🧿Kuptimi dhe Përshkrimi

Shtë një kokërr syri blu e errët e mbështjellë me të bardhën e syrit në kornizën e rrumbullakët blu. Ky është amuleti Nazar, i quajtur ndryshe edhe topi Nazar. 🇹🇷shtë amulet tradicionale turke që përdoret për të përzënë Vështrimi i lig i bekon njerëzit në mënyrë të sigurt dhe të shëndoshë. Në përgjithësi përdoret për të përfaqësuar amuleta. Në lidhje me atë është 😈 keqe, 🙏 bekoftë, 🍀 fat i mirë.

💡Lexim i zgjeruar dhe shkencë popullore

Kuptimi i simbolit emoji 🧿 është hajmali kundër syrit të keq, lidhet me hajmali, hajmali kundër syrit të keq, mësysh, rruazë, syri i keq, mund të gjendet në kategorinë emoji: " Objekte" - "🚬 Objekte të Tjera".

Wikipedia: 🧿 Nazar (hajmali)
Një nazar (nga arabishtja ‎, fjalë që rrjedh nga arabishtja, që do të thotë harresë, mbikqyrjes, vëmendje, dhe konceptet e tjera të lidhura) është një sy në formë hajmalie besohet për tu mbrojtur kundër syrit i keq . Edhe gjuha shqipe, Hindu-Urdu, Pasusisht, Bengalisht, Kurdisht, Persisht, Pengali dhe gjuhë të tjera kanë marrë hua këtë term. Në Turqi, ajo është e njohur me emrin Nazar boncugu (fjala fundit është një derivat i boncuk "thep", dhe është-huazuar nga arabishtja) dhe historikisht si Mavi boncuk ose Old Turkic , që të dy do të thotë "rruaza blu". Në persisht dhe folklorit afgane, ajo quhet një Nazar cheshm ( Persisht) Ose nazar Persiane: ). Në Indi dhe Pakistan, slogani Hindu-Urdu Chashm-e-Baddoor është përdorur për të ruajtur nga syri i keq. Në nënkontinentin Indian, shprehja "Nazar lag gai" është përdorur për të treguar se dikush është prekur nga syri i keq. Zakonisht besohet se syri i lig mund të merret nën maskën e një komplimenti, duke nënkuptuar lidhjen e tij me fuqinë shkatërruese të xhelozisë. Hajmali të tilla si Nazar përdoren në përputhje me thëniet e zakonshme të tilla si "një sy për një sy", ku një sy tjetër mund të përdoret për të mbrojtur marrësin e vështrimit malfik. Syri i keq bën që viktima e tij të mos bëhet e keqe ditën tjetër, përveç nëse recitohet një frazë mbrojtëse si "Me vullnetin e Zotit" ("MashAllah" në arabisht). Në mesin e adhuruesve të Hinduizmit dhe Islamit në Azinë e Jugut, kur një nënë vëren se fëmija i saj është duke marë shumë komplimenta, është e zakonshme që ata të përpiqen të neutralizojnë efektet e syrit të keq ( nazar utarna ) duke "mbajtur fjongo të kuqe në njërën anë dhe duke e rrethuar kokën e fëmijës disa herë, pastaj duke djegur ftohjet ”. 🔗 Nazar (hajmali)
🌐: Qotaz, Назар, Nazar (amulet), Nazar-Amulett, Nazar (amulet), Nazar (amuleto), نظرقربانی, Nazar boncuk, Nazar, ナザール・ボンジュウ, 나자르 본주우, Nazar (amulet), Nazar, Olho turco, Назар (амулет), Назар, Nazar, Nazar boncuğu, Назар (амулет), 邪眼 (中東).

🧿Shembuj dhe Përdorim

🔸 Një horr është një objekt, qoftë një amulet i vogël 🧿 , apo një xhuxh apo një shpatë. që ka brenda vetes pak nga fuqia e Voldemortit, apo kështu.
🔸 🇹🇷 Nëse ju udhëtoni për në Turqi, ju mund të blej një amulet 🧿 Nazar si një suvenir 🎁!

🧿Emoji Tabela / Tabela e Trendit

🧿Tabela

🧿Vlerësimi i popullaritetit me kalimin e kohës

Diapazoni i datës: 2018-11-25 - 2023-11-19
Koha e azhurnimit: 2023-11-23 17:40:25 UTC
🧿dhe në pesë vitet e fundit, popullariteti i këtij emoji ka vazhduar të rritet.Në 2017 dhe 2018, trendi i popullaritetit të tij konvergojnë.

🧿Informata Themelore

Emoji: 🧿
Emer i shkurter: hajmali kundër syrit të keq
Emri i Apple: Nazar Amulet
Codepoint: U+1F9FF Kopje
dhjetor: ALT+129535
Versioni i unikodeve: 11.0 (2018-05-21)
Versioni Emoji: 11.0 (2018-05-21)
Kategoritë: ⌚ Objekte
Nënkategoritë: 🚬 Objekte të Tjera
Keywords: hajmali | hajmali kundër syrit të keq | mësysh | rruazë | syri i keq

👨‍💻Unicode informacion (Përdorimi i përparuar)

🧿Tema Relative

🧿Kombinim dhe Zhargon

🧿Më shumë gjuhë

Gjuha Emer i shkurter & Lidhje
Hindisht🧿 नज़र तावीज़
Azerbaixhani🧿 gözmüncuğu
Bullgarisht🧿 назар
Persiane🧿 نظرقربانی
Bengalisht🧿 নজর আমুলেট
Indoneziane🧿 jimat nazar
Kroate🧿 nazar perlica
Tajlandez🧿 เครื่องราง
Sërbisht🧿 назар
Rumanisht🧿 amuletă nazar