Emoji i përket Unicode, që do të thotë se çdo emoji ka kodin e vet të karakterit. Pra, nën kodimin e një emoji, platforma të ndryshme kanë dizajnet e tyre të imazhit të emoji.

Ju mund të mendoni për 'emoji' si 'tekst' dhe emoji të shitësve të ndryshëm janë 'font' . Disa fonte janë me burim të hapur dhe mund të përdoren për përdorim komercial, ndërsa të tjerët jo.

Pra, e drejta e autorit e emoji-ve do të ndahet gjithashtu në dy, e drejta e autorit për kodin e saj dhe e drejta e autorit për grafikë .


Kodimi i Emoji është pjesë e Unicode. Për sa kohë që jeni në përputhje me Kushtet e Përdorimit të Konsorciumit Unicode, çdokush mund të shikojë, kopjojë dhe përdorë të gjitha kodet e karaktereve falas.

Për shembull, nëse aktualisht jeni duke zhvilluar një platformë/softuer të ri që duhet të ketë emoji të integruar. Atëherë ju rekomandojmë të përdorni Unicode, në vend që të përdorni drejtpërdrejt grafikat emoji që janë krijuar tashmë nga një platformë e caktuar.


Sa i përket të drejtës së autorit për grafikat emoji, thjesht shkoni direkt në pikën: Në thelb e drejta e autorit i përket shitësit që ka projektuar këtë grup emoji.

Ne ju rekomandojmë të krijoni emoji-t tuaja unike, kjo është mënyra më e mirë për të përdorur emoji plotësisht falas. Megjithatë, sigurohuni që ky grup emoji të mos duket sikur emoji-të ekzistojnë tashmë, përndryshe mund të futeni në telashe.

Por nëse ende dëshironi të përdorni ato emoji të njohura, këtu ne përmbledhim disa licenca emoji të shitësve të zakonshëm.

 • Apple : Seti emoji i Apple është i mbrojtur me të drejta autori në pjesën më të madhe të botës. Ju nuk mund të përdorni emoji-t e Apple si logon e kompanisë suaj ose në marketingun e kompanisë. Nëse dëshironi të autorizoheni, ju lutemi paraqisni kërkesën tuaj me shkrim tek ekipi i tyre për të drejtat e autorit .
 • Google : Fontet Emoji janë nën licencën SIL Open Font, versioni 1.1. Mjetet dhe shumica e burimeve të imazhit janë nën licencën Apache, versioni 2.0.
 • 🔺Informacionet e licencës për grupin emoji të Google

 • Microsoft : Përveç nëse përdorni një aplikacion që është i licencuar posaçërisht për përdorim shtëpiak, studentor ose jokomercial, Microsoft nuk ju kufizon nga shitja e gjërave që printoni dhe bëni duke përdorur fontet e dhëna nga Windows. Për detaje, ju lutemi referojuni pyetjeve të shpeshta të fontit të Microsoft .
 • Twitter : Emoji me burim të hapur të Twitter--- Twemoji ju ofron të gjitha nevojat për emoji të projektit tuaj dhe të gjitha falas. Grafikat janë të licencuara sipas CC-BY 4.0 , i cili ka licencim të thjeshtë për përdorim komercial dhe jokomercial.
 • Mozilla : FxEmoji i Mozilla-s janë të licencuar sipas CC BY 4.0, ashtu si grupi Twemoji i Twitter. Për detaje, ju lutemi referojuni: LICENSE.md .
 • OpenMoji : Grafikat emoji të OpenMoji janë të licencuara sipas licencës Creative Commons Share Alike 4.0 ( CC BY-SA 4.0 ). Dhe si një projekt me burim të hapur, atribuimi është kritik nga një këndvështrim ligjor, praktik dhe motivues. Ne rekomandojmë t'i jepni kredi OpenMoji. Për shembull: për t'i përmendur ato në projektin tuaj README, seksionin 'Rreth' ose fundin në një faqe interneti/në aplikacionet celulare.
 • 🔺Informacionet e licencës për grupin e emoji-ve të OpenMoji

 • JoyPixels : Licencat e emoji të JoyPixels mund të blihen dhe fushëveprimi i licencës varet nga produktet dhe klasat e licencimit që keni blerë. Për detaje, ju lutemi referojuni Krahasimit të Licencave të faqes së saj zyrtare.
 • Emojidex : Për licencat e emoji, ju lutemi kontaktoni emojidex.com .

Megjithatë⚠️, këto licenca mund të ndryshojnë në të ardhmen, dhe licencat dhe autorizimi aktual duhet të kontrollojnë përmbajtjen e kushteve në atë kohë.

💡Pyetje të tjera të lidhura:

 • A mund të tregtohet 'emoji'❓ : Po, është e mundur që 'emoji' të bëhet markë tregtare. Megjithatë, kompania e emoji-ve GmbH ka regjistruar tashmë "emoji®, emoji fashion®, emojiplanet®, emojitown® dhe emoji" si një markë të regjistruar tregtare dhe të mbrojtur me ligj.
 • Këtu duhet të kujtojmë se meqenëse fjala "emoji" është regjistruar si markë tregtare nga kompania emoji GmbH, prandaj, kur shisni produkte të lidhura me emoji në platformat e tregtisë elektronike, ju lutemi shmangni përdorimin e fjalës "emoji" në produkt. titulli dhe listimi; Për më tepër, jini të kujdesshëm në lidhje me të drejtat e autorit të grafikëve emoji.

 • A është smiley face e mbrojtur nga e drejta e autorit❓ : Po, smiley është një markë e mbrojtur tregtare dhe të drejtat e autorit dhe markat tregtare të vlefshme në të gjithë botën nga The Smiley Company . Kjo kompani jo vetëm që mbron logon e saj origjinale, por edhe mbi 3000 ikona dhe karaktere të ndryshme.