Modifikuesi Emoji përdoret për të modifikuar ngjyrën e lëkurës së emoji-ve. Kur një emoji kombinohet me një modifikues të tonit të lëkurës, ngjyra e lëkurës së emoji-t origjinal do të ndryshojë.

Ekzistojnë pesë tone lëkure dhe ato bazohen në shkallën Fitzpatrick:

  • 🏻 Ton i çelur i lëkurës
  • 🏼 Lëkurë me ton mesatar-të çelur
  • 🏽 Lëkurë me ton mesatar
  • 🏾 Lëkurë me ngjyrë mesatare-të errët
  • 🏿 Ton i errët i lëkurës

Statusi i Modifikuesit Emoji, është një fushë brenda emoji-data.txt që përdoret për të specifikuar domosdoshmërinë e Modifikuesit Emoji në emoji të ndryshëm.

Janë katër shtete gjithsej:

  • Primar: do të thotë që modifikuesit e emoji duhet të përdoren me emoji
  • Sekondar: do të thotë që modifikuesit e emoji mund të përdoren me emoji
  • Asnjë: do të thotë që modifikuesit e emoji nuk mund të përdoren me emoji
  • Modifikues: do të thotë një Modifikues Emoji