Emoji ekzistonte si simbole të përgjithshme teksti. Nëpërmjet versionit emoji, ai filloi të përcaktohet nga Unicode, i cili përmirëson ndërveprimin e emoji-ve midis shitësve dhe përcakton një mjet për të mbështetur tonet e shumta të lëkurës.

Versioni i parë Emoji 1.0 u lëshua në gusht 2015, i cili korrespondon me versionet Unicode të 6.0 dhe 6.1. Emoji 1.0 përmban të gjitha simbolet emoji të miratuara nga Unicode nga 2010 deri në 2015.

Versioni i emoji dikur nuk ishte i sinkronizuar me versionin unicode, derisa Emoji 11.0 u sinkronizuan.

Emoji 14.0 i lëshuar së fundmi ka shtuar 112 emoji, duke përfshirë 37 emoji të vetme dhe 75 emoji të kombinuara nga sekuenca ZWJ.