Edhe pse çdo emoji duket të jetë një personazh i vetëm, disa emoji janë në fakt një kombinim i disa emoji-ve të ndryshëm dhe personazheve të tjerë. Për shembull: 👨‍👨‍👦‍👦 (familja: burrë, burrë, djalë, djalë) = 👨(burrë) +👨(burrë) +👦(djalë) +👦(djalë)+tre karaktere ZWJ (Zero Width Joiner)

Këto kombinime njihen si sekuenca emoji. Dhe fusha e tipit është një fushë e përcaktuar nga Unicode për lehtësinë e analizimit të skedarëve të sekuencës emoji, e cila mund të interpretohet si një klasifikim i sekuencave të emoji. Sipas standardit Unicode, ekzistojnë disa lloje sekuencash emoji:

Emoji bazë: Emoji me një karakter, për shembull: 👀↩️⌚⌛

Sekuenca e Flamurit të Emoji : Përdoret për Emoji-t e Flamurit. Çdo emoji flamuri përfaqësohet me dy simbole "Treguesi rajonal", për shembull:🇧🇦🇨🇳🇪🇹🇭🇳

Sekuenca e tastierës së emoji-ve : Përdoret për emoji-t me tastierë. Çdo emoji me kapak tasti përfaqësohet me një karakter me tastierë dhe një karakter tjetër, për shembull: #️⃣*️⃣0️⃣1️⃣

Sekuenca e modifikuesit të emoji : Përdoret për ato emoji që lidhen me trupin e njeriut për të ndryshuar ngjyrën e lëkurës së tyre. Çdo emoji me nuancë lëkure është një kombinim i një karakteri modifikues dhe një emoji të vetëm, për shembull: 👨🏻👨🏼👨🏽👨🏾👨🏿

Ekzistojnë pesë modifikues të ndryshëm të tonit të lëkurës:

  • 🏻 Ton i çelur i lëkurës
  • 🏼 Lëkurë me ton mesatar-të çelur
  • 🏽 SkTone mesatare
  • 🏾 Lëkurë mesatare-e errët
  • 🏿 Lëkurë e errët To/li>

Emoji Sequen / b>: Përdoret për vetëm flamuj nënndarje: 󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿England, 󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿scotland, 󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 🏴 Uells

Sekuenca Emoji ZWJ : ZWJ është bashkues me gjerësi zero, i cili përdoret për të bashkuar dy karaktere Unicode, kështu që sekuencat ZWJ mund të kombinojnë emoji të shumta për të krijuar një emoji të ri, për shembull: 🧑‍🔧👩‍🚒👨‍👨‍👦👦 👧‍👧