Festivali Qingming, i njohur gjithashtu si Dita e Fshirjes së Varreve, është një festival tradicional kinez i vëzhguar nga Kina, Malajzia, Singapori, Indonezia, Tajlanda. Bie në ditën e parë të mandatit të pestë diellor të kalendarit lunisolar tradicional kinez. Gjatë Qingming, familjet kineze vizitojnë varret e paraardhësve të tyre për të pastruar vendet e varreve, për t'u lutur paraardhësve të tyre dhe për të bërë oferta rituale. Ofertat zakonisht përfshijnë pjata tradicionale të ushqimit dhe djegien e shkopinjve dhe letrave të shakave. Festa njeh nderimin tradicional të paraardhësve të dikujt në kulturën kineze.