"E Premtja e Zezë" festohet të Premten e katërt të Nëntorit në SHBA. Isshtë e Premtja pas Ditës së Falënderimeve dhe është konsideruar si fillimi i sezonit të blerjeve të Krishtlindjeve që nga viti 1952. Shumë dyqane dalin me shitje shumë të promovuara për të tërhequr konsumatorët në dyqanet e tyre të Premten e Zezë dhe shpresojnë të bëjnë një rritje ekonomike në fund të vitit. Disa biznese regjistrojnë humbjet e tyre me bojë të kuqe dhe fitimet me të zeza, dhe kjo është arsyeja pse e quajti "E Premtja e Zezë". Megjithëse e Premtja e Zezë nuk është një festë zyrtare, por ajo është bërë një ditë e rëndësishme e blerjeve të vitit në të gjithë botën. Pra, le të përdorim Emojis më poshtë për të kontrolluar dy herë listën tuaj të blerjeve ~!