Menjëherë pas Krishtlindjeve, njerëzit japonezë fillojnë të përgatiten për fundvitin dhe ngjarjet e Vitit të Ri. Viti i Ri zyrtar ("oshougatsu") është festuar në 1 Janar ("gantan") Në Japoni. Njerëzit zbukurojnë shtëpitë e tyre me zbukurime të veçanta, hanë petë soba, dërgojnë kartolina të vitit të ri, shkojnë në faltore, shikojnë konkursin vjetor të këngës të quajtur "Kouhaku Utagassen" ... Në përgjithësi, dita e vitit të ri është një ditë shumë e rëndësishme për japonezët .