Pashkët janë një festë e krishterë që feston besimin në ringjalljen e Jezu Krishtit. Pashkët 2023 ndodhin të Dielën, 9 Prill. Sidoqoftë, Pashkët janë një "festa e lëvizshme", e cila bie në një datë tjetër çdo vit. Vezët dhe lepurushja luajnë role të rëndësishme në Pashkë. Në disa familje, një personazh i njohur si Lepur i Pashkëve sjell karamele dhe vezë çokollate për fëmijët në të Dielën e Pashkëve në mëngjes. Këto ëmbëlsira shpesh arrijnë në një shportë Pashkësh. Duke ju uruar një Pashkë të gëzueshme dhe një pranverë të lezetshme!