Songkran, i njohur gjithashtu si Festivali i Spërkatjes së Ujit, është festa tradicionale kombëtare e Vitit të Ri Thai. Onshtë në 13 Prill të çdo viti, por periudha e pushimeve shtrihet nga 14 në 15 Prill. Songkran është festivali më i famshëm i Tajlandës. Ngjarjet gjatë festivalit përfshijnë hedhjen e ujit, larjen rituale të imazheve të Budës, procesionet dhe shfaqjet. Ne kemi mbledhur disa emoji në lidhje me Festivalin Songkran në këtë temë, shpresoj se ju pëlqen