Festivali Holi është një festival i lashtë Hindu me ritualet e tij kulturore, është një festival tradicional në Indi dhe Nipal. Quhet ndryshe edhe Festa e Pranverës, sepse paraqet ardhjen e pranverës. Ritualet e Holika Dahan kryhen në përkujtim të demoness Holika dhe nënkupton fitoren e së mirës mbi të keqen. Holi quhet ndryshe 'Festivali i Ngjyrave', dhe njerëzit e festojnë festivalin duke lyer njëri-tjetrin me bojë dhe duke hedhur pluhur dhe bojë me ngjyra përreth në një atmosferë me humor të shkëlqyeshëm.