Nowruz do të thotë "ditë e re", është Viti i Ri Iranian (Viti i Ri Persian), i cili fillon në ekuinoksin e pranverës, muajin e parë të kalendarit diellor iranian (zakonisht bie në mars). Nowruz është një festival laik me rrënjë që shkojnë më shumë se 3000 vjet. Ajo u formua nga njerëz të besimit Zoroastrian, që besohet të jetë feja më e vjetër në botë. Para festivalit, njerëzit do të shtrojnë një tryezë të quajtur haft-saw - që përkthehet në "shtatë S". Në qendër të tabelës janë shtatë artikuj që fillojnë me shkronjën S, secili mban një domethënie të veçantë: Seeb (mollë) është simbol i bukurisë, shikues (hudhër) është simbol i shëndetit dhe mjekësisë, somagh (sumac) përfaqëson lindjen e diellit, sabzeh (bari i gjelbër) përfaqëson shërimin dhe rilindjen e Tokës, serkeh (uthull) simbolizon durimin, senjed (ullinj) sinjalizon dashurinë dhe, së fundmi, samanu (pasta e ëmbëlsirave) ka të bëjë me fuqinë dhe forcën e faljes. Në qendër të tryezës, një pasqyrë është vendosur për reflektim, lule për të simbolizuar shërimin e Tokës, vezë për të simbolizuar jetën dhe një peshk i gjallë për të përfaqësuar lidhjen e dikujt me botën e kafshëve. Disa familje vendosin një libër fetar në tryezë, të tilla si Kurani, Bibla ose Avista; të tjerët vendosin libra nga poetë të preferuar iranianë si Hafez ose Rumi.