Hanukkah njihet gjithashtu si Festivali i Dritave, është një festival hebre që fillon në Kislev 25 sipas kalendarit hebraik, dhe njerëzit do ta festojnë atë për tetë ditë të tëra.
Ngjarja kryesore e Hanukkah është ndezja e menorah çdo mbrëmje. Menorah quhet edhe llambë Hanukkah, ka tetë degë plus një mbajtëse. Festimet e tjera të Hanukkah përfshijnë këndimin e këngëve Hanukkah, lojën e dreidelit dhe ngrënien e ushqimeve me bazë vaji, të tilla si llaqe (petulla me patate) dhe sufganiyot (donuts të mbushura me reçel), dhe ushqime të qumështit.