Diwali është një festival i dritave, i festuar nga miliona hindusë, sikë dhe jainë në të gjithë botën. Festivali zakonisht zgjat pesë ditë dhe festohet gjatë muajit hindu hunis Kartika (midis mesit të tetorit dhe mesit të nëntorit).
Diwali është po aq i rëndësishëm për hindusët sa festa e Krishtlindjeve është për të krishterët. Ai simbolizon "fitoren e dritës mbi errësirën, të mirën mbi të keqen dhe njohurinë mbi injorancën". Njerëzit do të ndezin llambat dhe qirinjtë, do të vënë fishekzjarre dhe do të vizitojnë të afërmit e tyre dhe do të kenë festa së bashku.