Republika e Turqisë është një vend i vendosur kryesisht në gadishullin e Anadollit në Azinë Perëndimore, me një pjesë më të vogël në Trakinë Lindore në Evropën Juglindore🗺. Kryeqyteti i Turqisë është Ankaraja, dhe qyteti i saj më i madh është Stambolli. Turqia është e famshme për çajin, qilimin, macen, erëzat, etj. Ne mblodhëm disa emoji të lidhura me Turqinë në këtë faqe, shpresoj që të kënaqeni😊.