Setsubun (節分) do të thotë "ndarje sezonale" dhe i referohet ditës para fillimit të çdo sezoni, por tani zakonisht i referohet ditës pak para ditës së parë të pranverës në kalendarin e vjetër. Quhet gjithashtu Festivali i Hedhjes së Fasuleve dhe festohet në Japoni në shkurt. Njerëzit hedhin sojë të pjekur për të përzënë oni (djallin japonez) ndërsa bërtisnin "Djajtë jashtë! Pasuria!".