Festivali i Mesit të Vjeshtës, i quajtur edhe Festivali i Hënës ose Festivali i Mooncake, është një festival tradicional i festuar nga shumë njerëz të Azisë Lindore dhe Juglindore. Festivali mbahet më 15 gusht të kalendarit lunisolar kinez. Njerëzit zakonisht hanë ëmbëlsira hënore dhe shikojnë hënën në këtë ditë.