Baidu (百度) dhe produktet e lidhura me to mbështesin të gjitha simbolet emoji. Duke marrë si shembull Baidu Tieba, ai gjithashtu ka qindra emoticons Tieba të dizajnuara në mënyrë të pavarur, shumica e të cilave kanë emoji përkatës. Veçanërisht vlen të përmendet emoticon "滑稽" (qesharak), i cili është bërë jashtëzakonisht i popullarizuar në Kinë. Këto emoticon mund të futen duke përdorur tastierën e emoticoneve (menynë) në Tieba, ose ato mund të futen në formatin #(emër) për futje të shpejtë. Për shembull, futja e #(酷) (cool) dhe dërgimi i tij do ta konvertojë këtë tekst në një emoticon Tieba që duket si 😎 dhe do t'ua dërgojë të tjerëve. Shënim: Vetëm aplikacioni mund të përdorë hyrje të shpejtë .

Shënim: Pavarësisht se sa të ngjashëm janë emoticonat dhe emoji-t Baidu, ndryshimi thelbësor i tyre është se të parat janë imazhe dhe të dytat janë karaktere. Ato u krijuan për të zgjidhur problemin që disa emoji të reja ose karaktere të veçanta nuk mund të shfaqeshin gjatë ndërveprimeve sociale (kryesisht për shkak se disa sisteme nuk i mbështetën në kohë), duke reduktuar barrierat e komunikimit. Ndërsa platformat kryesore mbështesin gjithnjë e më shumë emoji, kjo formë e shprehjes së personazheve është bërë gjithnjë e më e popullarizuar.


Më poshtë është një listë e fotove Emoji të krijuara nga Baidu, e cila është e ndarë në 10 pjesë sipas 10 kategorive. Secila kategori rendit Emoji-t, së cilës i përket kategoria, përfshirë fotografinë Emoji dhe emrin e shkurtër përkatës.

Ju mund të klikoni në fotografi ose tekst për të hyrë në faqen e dedikuar të këtij Emoji dhe për të parë përshkrimin, shembujt e përdorimit, të dhënat teknike, fotografitë e shitësve të tjerë dhe informacionin më të hollësishëm të këtij Emoji.

Nëse jeni duke përdorur një telefon celular, mund të shtypni dhe mbani figurën Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose ndani foton.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter, mund të klikoni me të djathtën në foton Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose kopjoni foton.

ArrayLista e imazheve Emoji siguruar nga Baidu

Imazhet emër

emoticonet Baidu dhe emoji-t përkatës

Imazhet emër Emoji përkatës
呵呵 呵呵 🙂fytyrë pak e qeshur
哈哈 哈哈 😃fytyrë e qeshur me gojën e hapur
吐舌 吐舌 😋fytyrë duke shijuar ushqime të shijshme
啊 😦fytyrë e vrenjtur me gojë të hapur
酷 😎fytyrë e qeshur me syze dielli
怒 😡fytyrë me buzë të varura
开心 开心 fytyrë e qeshur
汗 😓fytyrë me djersë të ftohta
泪 😭fytyrë që qan me zë
黑线 黑线 😅fytyrë e qeshur me djersë të ftohta
鄙视 鄙视 😒fytyrë e pakënaqur
不高兴 不高兴 fytyrë e vrenjtur
真棒 真棒 👍gishti i madh lart
钱 🤑fytyrë me gjuhë si para
疑问 疑问 🤨fytyrë me vetull të ngritur
阴险 阴险 😈fytyrë e qeshur me brirë
吐 🤮fytyrë që vjell
咦 😕fytyrë e hutuar
委屈 委屈 🥺fytyrë qaramane
花心 花心 😍fytyrë e qeshur me sytë në formë zemre
呼~ 呼~ 😦fytyrë e vrenjtur me gojë të hapur
笑眼 笑眼 😆fytyrë e qeshur me sy të mbyllur fort
冷 😐fytyrë neutrale
太开心 太开心 🤣rrokullisje në dysheme nga e qeshura
滑稽 滑稽 😏fytyrë e vetëkënaqur
勉强 勉强 😉fytyrë që shkel syrin
狂汗 狂汗 😰fytyrë me gojën e hapur dhe djersë të ftohta
乖 😳fytyrë e skuqur
睡觉 睡觉 😴fytyrë në gjumë
惊哭 惊哭 😱fytyrë duke ulëritur nga frika
生气 生气 😤fytyrë me tym nga hunda
惊讶 惊讶 😲fytyrë e çuditur
喷 🤬fytyrë me simbole në gojë
爱心 爱心 zemër e kuqe
心碎 心碎 💔zemër e thyer
玫瑰 玫瑰 🌹trëndafil
礼物 礼物 🎁dhuratë e mbështjellë
彩虹 彩虹 🌈ylber
星星月亮 星星月亮 🌙hënë e ngrënë
太阳 太阳 🌞diell me fytyrë
钱币 钱币 🪙monedhë
灯泡 灯泡 💡llambë
茶杯 茶杯 pije e nxehtë
蛋糕 蛋糕 🎂tortë ditëlindjeje
音乐 音乐 🎵notë muzikore
haha haha 🤟gjesti "të dua"
胜利 胜利 dora e fitores
大拇指 大拇指 👍gishti i madh lart
弱 👎gishti i madh poshtë
OK OK 👌«ok» me dorë
瓜 🍉shalqi
翔 💩kakë
吓 😨fytyrë e frikësuar
帅 😏fytyrë e vetëkënaqur
小乖 小乖 😌fytyrë e lehtësuar
捂嘴笑 捂嘴笑 🤭fytyrë me dorën mbi gojë
你懂的 你懂的 😏fytyrë e vetëkënaqur
what what 🤯kokë që shpërthen
酸爽 酸爽 🥴fytyrë e mjegulluar
呀咩爹 呀咩爹 😫fytyrë e lodhur
笑尿 笑尿 😂fytyrë me lot gëzimi
挖鼻 挖鼻 🤨fytyrë me vetull të ngritur
犀利 犀利 🙁fytyrë pak e vrenjtur
小红脸 小红脸 🥺fytyrë qaramane
懒得理 懒得理 😑fytyrë pa shprehje
沙发 沙发 🛋divan dhe llambë
手纸 手纸 🧻rrotë letre
香蕉 香蕉 🍌banane
便便 便便 💩kakë
药丸 药丸 💊pilulë
红领巾 红领巾 🎗fjongo kujtese
蜡烛 蜡烛 🕯qiri
三道杠 三道杠 3️shifra tre
暗中观察 暗中观察 👀sytë
吃瓜 吃瓜 🍉shalqi
喝酒 喝酒 🍺krikëll birre
嘿嘿嘿 嘿嘿嘿 😁fytyrë e zgërdheshur me sy të qeshur
噗 🤭fytyrë me dorën mbi gojë
困成狗 困成狗 🥱fytyrë e mërzitur
微微一笑 微微一笑 🙂fytyrë pak e qeshur
托腮 托腮 🤔fytyrë që mendohet
摊手 摊手 🤷ngritje supesh
柯基暗中观察 柯基暗中观察 👀sytë
欢呼 欢呼 🙌njeri që ngre duart
炸药 炸药 🧨fishekzjarr
突然兴奋 突然兴奋 🤩fytyrë e magjepsur
紧张 紧张 😟fytyrë e shqetësuar
黑头瞪眼 黑头瞪眼 👤bust siluetë
黑头高兴 黑头高兴 🗣kokë që flet
😊fytyrë e qeshur me sy të qeshur
😏fytyrë e vetëkënaqur
😃fytyrë e qeshur me gojën e hapur
😄fytyrë me gojë të hapur dhe sy të qeshur
🥳fytyrë festive
😌fytyrë e lehtësuar
😂fytyrë me lot gëzimi
😩fytyrë e rraskapitur
😲fytyrë e çuditur
😅fytyrë e qeshur me djersë të ftohta
😡fytyrë me buzë të varura
🥺fytyrë qaramane
😔fytyrë e menduar
😲fytyrë e çuditur
😭fytyrë që qan me zë
😚fytyrë që puth me sytë e mbyllur
🤤fytyrë jargëse
😍fytyrë e qeshur me sytë në formë zemre
😎fytyrë e qeshur me syze dielli
😦fytyrë e vrenjtur me gojë të hapur
😵fytyrë e trullosur
🐶fytyrë qeni
🙄fytyrë me sytë që rrotullohen
😏fytyrë e vetëkënaqur
😴fytyrë në gjumë
😪fytyrë e përgjumur
🙅«jo» me gjeste
🤬fytyrë me simbole në gojë
🤯kokë që shpërthen
💀kafkë
🤫fytyrë që bën "shtttt!"
🤐fytyrë me gojën e kyçur
😱fytyrë duke ulëritur nga frika
🤮fytyrë që vjell
🤑fytyrë me gjuhë si para
🐼fytyrë pande
🦙lamë
🌹trëndafil
🇨🇳flamur: Kinë
🎉fishek feste
🎂tortë ditëlindjeje
🎤mikrofon
👍gishti i madh lart
💊pilulë
🕯qiri
🍳gatim
🌊dallgë uji
😅fytyrë e qeshur me djersë të ftohta
🙈mos shiko gjëra të këqija
😠fytyrë e zemëruar
🧧zarf i kuq
🧨fishekzjarr
🥟top brumi i mbushur
🎫biletë
🚄tren me shpejtësi të madhe
aeroplan
🍺krikëll birre
top futbolli
🏆trofe
👏duar që duartrokasin
🔥zjarr
🙏duar të mbledhura
😘fytyrë që jep një puthje
😇fytyrë e qeshur me aureolë
🌸lule qershie
💪muskuli dykrerësh i mbledhur
🔫pistoletë
🎈tullumbace
🍭lëpirëse
🦆rosak
🫔tamale