Bilibili mbështet të gjitha simbolet emoji, dhe gjithashtu ka qindra emoticons Bilibili të dizajnuara në mënyrë të pavarur, shumica e të cilave kanë emoji përkatës. Këto emoticon mund të futen duke përdorur tastierën e emoticonit (menynë) në Bilibili, ose mund të futen shpejt duke shtuar kllapa katrore "[]" para dhe pas emrit të emoticonit. Për shembull, shtypja e [跪了] dhe dërgimi i tij do ta konvertojë tekstin në një emoticon Bilibili të ngjashëm me 🧎 dhe do ta dërgojë atë te marrësi.

Shënim: Pavarësisht se sa të ngjashëm janë emoticonat dhe emoji-t Bilibili, ndryshimi thelbësor i tyre është se të parat janë imazhe dhe të dytat janë personazhe. Ato u krijuan për të zgjidhur problemin që disa emoji të reja ose karaktere të veçanta nuk mund të shfaqeshin gjatë ndërveprimeve sociale (kryesisht për shkak se disa sisteme nuk i mbështetën në kohë), duke reduktuar barrierat e komunikimit. Ndërsa platformat kryesore mbështesin gjithnjë e më shumë emoji, kjo formë e shprehjes së personazheve është bërë gjithnjë e më e popullarizuar.


Më poshtë është një listë e fotove Emoji të krijuara nga Bilibili, e cila është e ndarë në 10 pjesë sipas 10 kategorive. Secila kategori rendit Emoji-t, së cilës i përket kategoria, përfshirë fotografinë Emoji dhe emrin e shkurtër përkatës.

Ju mund të klikoni në fotografi ose tekst për të hyrë në faqen e dedikuar të këtij Emoji dhe për të parë përshkrimin, shembujt e përdorimit, të dhënat teknike, fotografitë e shitësve të tjerë dhe informacionin më të hollësishëm të këtij Emoji.

Nëse jeni duke përdorur një telefon celular, mund të shtypni dhe mbani figurën Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose ndani foton.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter, mund të klikoni me të djathtën në foton Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose kopjoni foton.

ArrayLista e imazheve Emoji siguruar nga Bilibili

Imazhet emër
[微笑] [微笑]
[哦呼] [哦呼]
[疑惑] [疑惑]
[辣眼睛] [辣眼睛]
[奸笑] [奸笑]
[阴险] [阴险]
[囧] [囧]
[抠鼻] [抠鼻]
[笑哭] [笑哭]
[妙啊] [妙啊]
[滑稽] [滑稽]
[点赞] [点赞]
[尴尬] [尴尬]
[傲娇] [傲娇]
[疼] [疼]
[奋斗] [奋斗]
[锦鲤] [锦鲤]
[抱拳] [抱拳]
[响指] [响指]
[黑洞] [黑洞]
[2020] [2020]
[福到了] [福到了]
[高兴] [高兴]
[气愤] [气愤]
[耍帅] [耍帅]

emoticonet Bilibili dhe emoji-t përkatës

Imazhet emër Emoji përkatës
[呲牙] [呲牙] 😁fytyrë e zgërdheshur me sy të qeshur
[OK] [OK] 👌«ok» me dorë
[星星眼] [星星眼] 🤩fytyrë e magjepsur
[歪嘴] [歪嘴] 😏fytyrë e vetëkënaqur
[嫌弃] [嫌弃] 😒fytyrë e pakënaqur
[喜欢] [喜欢] 😍fytyrë e qeshur me sytë në formë zemre
[酸了] [酸了] 🍋limon
[大哭] [大哭] 😭fytyrë që qan me zë
[害羞] [害羞] 😊fytyrë e qeshur me sy të qeshur
[调皮] [调皮] 😛fytyrë me gjuhën jashtë
[喜极而泣] [喜极而泣] 😂fytyrë me lot gëzimi
[笑] [笑] 🙂fytyrë pak e qeshur
[偷笑] [偷笑] 🤭fytyrë me dorën mbi gojë
[大笑] [大笑] 😄fytyrë me gojë të hapur dhe sy të qeshur
[捂脸] [捂脸] 🤦fytyrë me pëllëmbë në ballë
[呆] [呆] 😳fytyrë e skuqur
[惊喜] [惊喜] 😝fytyrë me gjuhën jashtë dhe sytë të mbyllur
[惊讶] [惊讶] 😲fytyrë e çuditur
[doge] [doge] 🐶fytyrë qeni
[吃瓜] [吃瓜] 🍉shalqi
[打call] [打call] 🙌njeri që ngre duart
[鼓掌] [鼓掌] 👏duar që duartrokasin
[无语] [无语] 😑fytyrë pa shprehje
[冷] [冷] 🥶fytyrë e ngrirë
[灵魂出窍] [灵魂出窍] 👻fantazmë
[委屈] [委屈] 😢fytyrë që qan
[吓] [吓] 😱fytyrë duke ulëritur nga frika
[生病] [生病] 🤒fytyrë me termometër
[吐] [吐] 🤮fytyrë që vjell
[嘘声] [嘘声] 🤫fytyrë që bën "shtttt!"
[捂眼] [捂眼] 🙈mos shiko gjëra të këqija
[思考] [思考] 🤔fytyrë që mendohet
[再见] [再见] 👋dorë që tundet
[翻白眼] [翻白眼] 🙄fytyrë me sytë që rrotullohen
[哈欠] [哈欠] 🥱fytyrë e mërzitur
[墨镜] [墨镜] 😎fytyrë e qeshur me syze dielli
[难过] [难过] 🙁fytyrë pak e vrenjtur
[撇嘴] [撇嘴] 😟fytyrë e shqetësuar
[抓狂] [抓狂] 😫fytyrë e lodhur
[生气] [生气] 😡fytyrë me buzë të varura
[口罩] [口罩] 😷fytyrë me maskë mjekësore
[月饼] [月饼] 🥮kek-hënë
[视频卫星] [视频卫星] 🛰satelit
[11周年] [11周年] 📺televizor
[鸡腿] [鸡腿] 🍗kofshë pule
[干杯] [干杯] 🍻kriklla birre që trokiten
[爱心] [爱心] zemër e kuqe
[胜利] [胜利] dora e fitores
[加油] [加油] 💪muskuli dykrerësh i mbledhur
[保佑] [保佑] 🙏duar të mbledhura
[支持] [支持] 👍gishti i madh lart
[拥抱] [拥抱] 🫂njerëz që përqafohen
[怪我咯] [怪我咯] 🤷‍♀️grua që ngre supet
[跪了] [跪了] 🧎person në gjunjë
[老鼠] [老鼠] 🐹fytyrë brejtësi