NTT DOCOMO është një operator i telefonisë mobile në Japoni. Në vitin 1999, NTT filloi të siguronte shërbimin e transferimit të të dhënave i-mode, të cilët përdoruesit mund të shkëmbenin mesazhe dhe emoji.

Emoji vjen nga japonezët絵 文字 [え も じ] . Në 1995, NTT vendosi një model përfaqësues të zemrës [♥] në makinerinë e saj BP📟, papritur, ky emoji i thjeshtë bëri që pjesa e tregut të NTT të rritet në 40%. Pas kësaj, inxhinierja e NTT Kurita Shigetaka projektoi rreth 200 imazhe emoji 12 * 12 pikselë në 1999. Ky është fillimi zyrtar i emoji-ve dhe këto grupe personazhesh hapën gjithashtu parathënien e popullaritetit global të emoji🌏-ve.

Në vitin 2012, AU KDDI njoftoi se për të zvogëluar mospërputhjet e përdoruesit në kuptimin e të njëjtit emoji kur përdorin Email dhe SMS, ata do të ridizajnojnë emoji-t e tyre bazuar në emoji-t e NTT. Në të njëjtën kohë, këto emoji të sapo dizajnuara do të jenë në gjendje të konvertojnë brenda dy pajisjeve të AU dhe NTT. Kjo është arsyeja e ngjashmërisë së emoji-ve të AU dhe DOCOMO.

Oj Emoji i NTT Emoji i VS AU

Midis vitit 1999 dhe 2013, DOCOMO lëshoi 6 versione të Emoji. Në telefonin e kontratës DOCOMO📱, Android TM OS 4.3 ose versioni më i ulët mund të shfaqë emoji të DOCOMO, ndërsa grupi emoji i DOCOMO dhe AU kërkon që Android TM OS 4.4 ose versioni më i lartë të mund të shfaqet plotësisht. Aktualisht, emoji DOCOMO është zëvendësuar me emoji Noto Color i Google.


Më poshtë është një listë e fotove Emoji të krijuara nga Docomo, e cila është e ndarë në 10 pjesë sipas 10 kategorive. Secila kategori rendit Emoji-t, së cilës i përket kategoria, përfshirë fotografinë Emoji dhe emrin e shkurtër përkatës.

Ju mund të klikoni në fotografi ose tekst për të hyrë në faqen e dedikuar të këtij Emoji dhe për të parë përshkrimin, shembujt e përdorimit, të dhënat teknike, fotografitë e shitësve të tjerë dhe informacionin më të hollësishëm të këtij Emoji.

Nëse jeni duke përdorur një telefon celular, mund të shtypni dhe mbani figurën Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose ndani foton.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter, mund të klikoni me të djathtën në foton Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose kopjoni foton.

DocomoLista e imazheve Emoji siguruar nga Docomo

Kategoritë: 😂 Buzëqeshje & Emocione

Kategoritë: 👌 Njerëzit & Trupi

Kategoritë: 🏼 Ton i lëkurës dhe stili i flokëve

Kategoritë: 🐵 Kafshët & Natyra

Kategoritë: 🍓 Ushqim & Pije

Kategoritë: 🚌 Udhëtimi & Vendet

Kategoritë: Aktivitetet

Kategoritë: Objektet

Kategoritë: 🛑 Simbole

Kategoritë: 🏁 Flamujt

Kjo faqe rendit imazhet Emoji të dizenjuara nga Docomo. E drejta e kopjimit e fotove Emoji në këtë faqe i përket Docomo.

Numri i përgjithshëm i Emoji-ve më të rinj është 3304. Numri i fotove Emoji të siguruara nga Docomo është 692, dhe numri që Docomo nuk jep është 2612.