QQ mbështet të gjitha simbolet emoji dhe ka qindra emoticons QQ të dizajnuara në mënyrë të pavarur, shumica e të cilave kanë emoji përkatës. Këto emoticon mund të futen duke përdorur tastierën e emoticonit (menynë) në softuerin QQ ose duke shtuar një prerje "/" përpara emrit të emoticonit për futje të shpejtë. Për përdoruesit e PC-ve, duhet të klikoni me të djathtën në dritaren e bisedës dhe të zgjidhni "使用快捷键输入表情 (Përdorni tastet e shkurtoreve për të futur emoticons)" për të aktivizuar këtë funksion, siç tregohet në imazhin gif më poshtë. Për shembull, duke shtypur /篮球(basketball) ose /lq dhe dërgimi i tij do ta konvertojë tekstin në një emoticon QQ 🏀 dhe do ta dërgojë atë te marrësi. TIM, i cili është versioni i punës i QQ, gjithashtu mbështet këto veçori.

Shënim: Pavarësisht se sa të ngjashme janë emoticons dhe emoji QQ, ndryshimi thelbësor i tyre është se të parat janë imazhe dhe të dytat janë karaktere. Ato u krijuan për të zgjidhur problemin që disa emoji të reja ose karaktere të veçanta nuk mund të shfaqeshin gjatë ndërveprimeve sociale (kryesisht për shkak se disa sisteme nuk i mbështetën në kohë), duke reduktuar barrierat e komunikimit. Ndërsa platformat kryesore mbështesin gjithnjë e më shumë emoji, kjo formë e shprehjes së personazheve është bërë gjithnjë e më e popullarizuar.


Më poshtë është një listë e fotove Emoji të krijuara nga QQ, e cila është e ndarë në 10 pjesë sipas 10 kategorive. Secila kategori rendit Emoji-t, së cilës i përket kategoria, përfshirë fotografinë Emoji dhe emrin e shkurtër përkatës.

Ju mund të klikoni në fotografi ose tekst për të hyrë në faqen e dedikuar të këtij Emoji dhe për të parë përshkrimin, shembujt e përdorimit, të dhënat teknike, fotografitë e shitësve të tjerë dhe informacionin më të hollësishëm të këtij Emoji.

Nëse jeni duke përdorur një telefon celular, mund të shtypni dhe mbani figurën Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose ndani foton.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter, mund të klikoni me të djathtën në foton Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose kopjoni foton.

ArrayLista e imazheve Emoji siguruar nga QQ

Imazhet emër Shortcut
白眼笑 白眼笑
比心 比心
不你不想 不你不想
打call 打call
滚
敬礼 敬礼
考虑中 考虑中
狂笑 狂笑
没眼看 没眼看
面无表情 面无表情
摸鱼 摸鱼
魔鬼笑 魔鬼笑
哦
让我康康 让我康康
哇哦 哇哦
捂脸 捂脸
尴尬 尴尬 /gg
酷 /kuk
奋斗 奋斗 /fendou
疑问 疑问 /yiw
跳跳 跳跳 /tiao
擦汗 擦汗 /ch
抠鼻 抠鼻 /kb
鄙视 鄙视 /bs
勾引 勾引 /gy
差劲 差劲 /cj
NO NO /bu
转圈 转圈 /zhq
回头 回头 /ht
跳绳 跳绳 /tsh
激动 激动 /jd
左太极 左太极 /zuotj
右太极 右太极 /youtj
泪奔 泪奔 /lb
卖萌 卖萌 /mm
喷血 喷血 /px
骚扰 骚扰 /sr
呃 /ee
好棒 好棒 /haob
拜托 拜托 /bt
点赞 点赞 /dz
无聊 无聊 /wl
托脸 托脸 /tl
吃 /chi
害怕 害怕 /hp
花痴 花痴 /hc
小样儿 小样儿 /xy
飙泪 飙泪 /bl
托腮 托腮 /ts
加油必胜 加油必胜 /jiaybs
加油抱抱 加油抱抱 /jybb
脑壳疼 脑壳疼 /nkt
沧桑 沧桑 /cs
辣眼睛 辣眼睛 /lyj
哦哟 哦哟 /oy
问号脸 问号脸 /whl
emm emm /emm
吃瓜 吃瓜 /cg

emoticonet QQ dhe emoji-t përkatës

Imazhet emër Shortcut Emoji përkatës
惊讶 惊讶 /jy 😲fytyrë e çuditur
撇嘴 撇嘴 /pz 😟fytyrë e shqetësuar
色 /se 😍fytyrë e qeshur me sytë në formë zemre
发呆 发呆 /fd 😳fytyrë e skuqur
得意 得意 /dy 😎fytyrë e qeshur me syze dielli
流泪 流泪 /ll 😭fytyrë që qan me zë
害羞 害羞 /hx 😊fytyrë e qeshur me sy të qeshur
闭嘴 闭嘴 /bz 🤐fytyrë me gojën e kyçur
睡 /shui 😪fytyrë e përgjumur
大哭 大哭 /dk 😢fytyrë që qan
发怒 发怒 /fn 😡fytyrë me buzë të varura
调皮 调皮 /tp 😛fytyrë me gjuhën jashtë
呲牙 呲牙 /cy 😁fytyrë e zgërdheshur me sy të qeshur
微笑 微笑 /wx 🙂fytyrë pak e qeshur
难过 难过 /ng 🙁fytyrë pak e vrenjtur
抓狂 抓狂 /zk 😫fytyrë e lodhur
吐 /tuu 🤮fytyrë që vjell
偷笑 偷笑 /tx 🤭fytyrë me dorën mbi gojë
可爱 可爱 /ka 😊fytyrë e qeshur me sy të qeshur
白眼 白眼 /baiy 🙄fytyrë me sytë që rrotullohen
傲慢 傲慢 /am 😕fytyrë e hutuar
饥饿 饥饿 /jie 😋fytyrë duke shijuar ushqime të shijshme
困 /kun 😪fytyrë e përgjumur
惊恐 惊恐 /jk 😨fytyrë e frikësuar
流汗 流汗 /lh 😓fytyrë me djersë të ftohta
憨笑 憨笑 /hanx 😀fytyrë e zgërdheshur
悠闲 悠闲 /db 🚬cigare
咒骂 咒骂 /zhm 🤬fytyrë me simbole në gojë
嘘 /xu 🤫fytyrë që bën "shtttt!"
晕 /yun 😵fytyrë e trullosur
折磨 折磨 /zhem 😣fytyrë këmbëngulëse
衰 /shuai 😢fytyrë që qan
骷髅 骷髅 /kl 💀kafkë
敲打 敲打 /qiao 🤕fytyrë me fashë në kokë
再见 再见 /zj 👋dorë që tundet
发抖 发抖 /fad 🥶fytyrë e ngrirë
爱情 爱情 /aiq 💑çift me zemër
猪头 猪头 /zt 🐷fytyrë derri
拥抱 拥抱 /yb 🤗fytyrë që përqafon
蛋糕 蛋糕 /dg 🎂tortë ditëlindjeje
闪电 闪电 /shd tension i lartë
炸弹 炸弹 /zhd 💣bombë
刀 /dao shpata të kryqëzuara
足 /zq top futbolli
便 便 /bb 💩kakë
咖 /kf pije e nxehtë
饭 /fan 🍚oriz i gatuar
药 /yao 💊pilulë
玫瑰 玫瑰 /mg 🌹trëndafil
凋谢 凋谢 /dx 🥀lule e vyshkur
爱心 爱心 /xin zemër e kuqe
心碎 心碎 /xs 💔zemër e thyer
礼物 礼物 /lw 🎁dhuratë e mbështjellë
zarf
太阳 太阳 /ty 🌞diell me fytyrë
月亮 月亮 /yl 🌙hënë e ngrënë
赞 /qiang 👍gishti i madh lart
踩 /ruo 👎gishti i madh poshtë
握手 握手 /ws 🤝shtrëngim duarsh
胜利 胜利 /shl dora e fitores
飞吻 飞吻 /fw 😘fytyrë që jep një puthje
怄火 怄火 /ou 😠fytyrë e zemëruar
西瓜 西瓜 /xig 🍉shalqi
🌧re me shi
re
冷汗 冷汗 /lengh 😰fytyrë me gojën e hapur dhe djersë të ftohta
鼓掌 鼓掌 /gz 👏duar që duartrokasin
糗大了 糗大了 /qd 😑fytyrë pa shprehje
坏笑 坏笑 /huaix 😬fytyrë e ngërdheshur
左哼哼 左哼哼 /zhh 😤fytyrë me tym nga hunda
右哼哼 右哼哼 /yhh 😤fytyrë me tym nga hunda
哈欠 哈欠 /hq 🥱fytyrë e mërzitur
委屈 委屈 /wq 🙁fytyrë pak e vrenjtur
快哭了 快哭了 /kk 😥fytyrë e zhgënjyer por e lehtësuar
阴险 阴险 /yx 😏fytyrë e vetëkënaqur
亲亲 亲亲 /qq 😚fytyrë që puth me sytë e mbyllur
吓 /xia 😱fytyrë duke ulëritur nga frika
可怜 可怜 /kel 🥺fytyrë qaramane
菜刀 菜刀 /cd 🔪thikë kuzhine
啤酒 啤酒 /pj 🍺krikëll birre
篮球 篮球 /lq 🏀basketboll
乒乓 乒乓 /pp 🏓pingpong
示爱 示爱 /sa 👄gojë
瓢虫 瓢虫 /pch 🐞mollëkuqe
抱拳 抱拳 /bq 🙏duar të mbledhura
拳头 拳头 /qt grusht i ngritur
爱你 爱你 /aini 🤟gjesti "të dua"
OK OK /hd 👌«ok» me dorë
磕头 磕头 /kt 🙇njeri i përkulur
挥手 挥手 /hsh 👋dorë që tundet
街舞 街舞 /jw 💃grua që kërcen
献吻 献吻 /xw 😗fytyrë që puth
双喜 双喜 /shx 🉤Simbol i rrumbullakosur P FORR SHUANGXI
鞭炮 鞭炮 /bp 🧨fishekzjarr
灯笼 灯笼 /dl 🏮fener me letër të kuqe
🀅Mahjong Tile Green Green
K歌 K歌 /kg 🎤mikrofon
👜çantë dore
🩠XIANGQI KUQ T PRGJITHSHME
喝彩 喝彩 /hec 🎉fishek feste
祈祷 祈祷 /qidao 🕯qiri
爆筋 爆筋 /baojin 💢simboli i zemërimit
棒棒糖 棒棒糖 /bangbangt 🍭lëpirëse
喝奶 喝奶 /hn 🍼shishe për bebe
🍜kupë me avull
🍌banane
飞机 飞机 /fj aeroplan
🚗automobil
🚄tren me shpejtësi të madhe
钞票 钞票 /cp 💵kartëmonedhë dollari
🐼fytyrë pande
💡llambë
orë me zile
çadër
🎈tullumbace
💍unazë
🛋divan dhe llambë
🧻rrotë letre
手枪 手枪 /shq 🔫pistoletë
🐸fytyrë bretkose
茶 /cha 🍵filxhan çaji pa bisht
眨眼睛 眨眼睛 /zyj 😉fytyrë që shkel syrin
无奈 无奈 /wn 🤷ngritje supesh
小纠结 小纠结 /xjj 🤔fytyrë që mendohet
斜眼笑 斜眼笑 /xyx 😏fytyrë e vetëkënaqur
doge doge /doge 😤fytyrë me tym nga hunda
惊喜 惊喜 /jx 🤩fytyrë e magjepsur
笑哭 笑哭 /xk 😂fytyrë me lot gëzimi
我最美 我最美 /wzm 🥰fytyrë e qeshur me 3 zemra
河蟹 河蟹 /xhx 🦀gaforre
羊驼 羊驼 /yt 🦙lamë
🌰lajthi
幽灵 幽灵 /youl 👻fantazmë
蛋 /dan 🥚vezë
菊花 菊花 /jh 🌼lule
🧼sapun
红包 红包 /hb 🧧zarf i kuq
大笑 大笑 /dx 😄fytyrë me gojë të hapur dhe sy të qeshur
不开心 不开心 /bkx fytyrë e vrenjtur
冷漠 冷漠 /lm 😐fytyrë neutrale
送花 送花 /sh 💐buqetë
我不看 我不看 /wbk 🙈mos shiko gjëra të këqija
口罩护体 口罩护体 /kzht 😷fytyrë me maskë mjekësore
搬砖中 搬砖中 /banzz 🧑‍💻person teknolog
忙到飞起 忙到飞起 /mdfq 👨‍💻teknolog
捂脸 捂脸 /wul 🤦fytyrë me pëllëmbë në ballë
头秃 头秃 /tt 👨‍🦲burrë: qeros
暗中观察 暗中观察 /azgc 👀sytë
呵呵哒 呵呵哒 /hhd 🙃fytyrë përmbys
我酸了 我酸了 /wosl 🍋limon
太南了 太南了 /tnl 🀁Tjegull Mahjong Wind South