Weibo (微博) mbështet të gjitha simbolet emoji, dhe gjithashtu ka qindra emoticone Weibo të dizajnuara në mënyrë të pavarur, shumica e të cilave kanë emoji përkatës. Këto emoticon mund të futen duke përdorur tastierën e emoticonit (menunë) në Weibo ose duke shtypur emrin e emoticonit të mbyllur në kllapa katrore "[]". Për shembull, duke shtypur [爱你] (të dua) dhe dërgimi i tij do ta konvertojë tekstin në një emoticon të ngjashëm me 😘 dhe do t'ia dërgojë marrësit.

Shënim: Pavarësisht se sa të ngjashëm janë emoticonat dhe emoji-t e Weibo, ndryshimi thelbësor i tyre është se të parat janë imazhe dhe të dytat janë karaktere. Ato u krijuan për të zgjidhur problemin që disa emoji të reja ose karaktere të veçanta nuk mund të shfaqeshin gjatë ndërveprimeve sociale (kryesisht sepse disa sisteme nuk i mbështetën në kohë), duke reduktuar barrierat e komunikimit. Ndërsa platformat kryesore mbështesin gjithnjë e më shumë emoji, kjo formë e shprehjes së personazheve është bërë gjithnjë e më e popullarizuar.


Më poshtë është një listë e fotove Emoji të krijuara nga Weibo, e cila është e ndarë në 10 pjesë sipas 10 kategorive. Secila kategori rendit Emoji-t, së cilës i përket kategoria, përfshirë fotografinë Emoji dhe emrin e shkurtër përkatës.

Ju mund të klikoni në fotografi ose tekst për të hyrë në faqen e dedikuar të këtij Emoji dhe për të parë përshkrimin, shembujt e përdorimit, të dhënat teknike, fotografitë e shitësve të tjerë dhe informacionin më të hollësishëm të këtij Emoji.

Nëse jeni duke përdorur një telefon celular, mund të shtypni dhe mbani figurën Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose ndani foton.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter, mund të klikoni me të djathtën në foton Emoji për të shfaqur menunë dhe më pas të zgjidhni të shkarkoni ose kopjoni foton.

ArrayLista e imazheve Emoji siguruar nga Weibo

Imazhet emër
[奥特曼] [奥特曼]
[awsl] [awsl]
[鄙视] [鄙视]
[打call] [打call]
[顶] [顶]
[二哈] [二哈]
[笑而不语] [笑而不语]
[浪] [浪]
[求饶] [求饶]
[挖鼻] [挖鼻]
[疑问] [疑问]
[允悲] [允悲]
[最右] [最右]

emoticonet Weibo dhe emoji-t përkatës

Imazhet emër Emoji përkatës
[爱你] [爱你] 😘fytyrë që jep një puthje
[拜拜] [拜拜] 👋dorë që tundet
[抱抱] [抱抱] 🤗fytyrë që përqafon
[悲伤] [悲伤] 😥fytyrë e zhgënjyer por e lehtësuar
[并不简单] [并不简单] 🧐fytyrë me monokël
[闭嘴] [闭嘴] 🤐fytyrë me gojën e kyçur
[馋嘴] [馋嘴] 😋fytyrë duke shijuar ushqime të shijshme
[吃瓜] [吃瓜] 🍉shalqi
[吃惊] [吃惊] 😲fytyrë e çuditur
[哈欠] [哈欠] 🥱fytyrë e mërzitur
[打脸] [打脸] 🤕fytyrë me fashë në kokë
[doge] [doge] 🐶fytyrë qeni
[费解] [费解] 🤨fytyrë me vetull të ngritur
[肥皂] [肥皂] 🧼sapun
[感冒] [感冒] 😷fytyrë me maskë mjekësore
[跪了] [跪了] 🧎person në gjunjë
[鼓掌] [鼓掌] 👏duar që duartrokasin
[哈哈] [哈哈] 😃fytyrë e qeshur me gojën e hapur
[害羞] [害羞] 😊fytyrë e qeshur me sy të qeshur
[汗] [汗] 😓fytyrë me djersë të ftohta
[呵呵] [呵呵] 🙂fytyrë pak e qeshur
[黑线] [黑线] 😅fytyrë e qeshur me djersë të ftohta
[哼] [哼] 😒fytyrë e pakënaqur
[坏笑] [坏笑] 😬fytyrë e ngërdheshur
[花心] [花心] 😍fytyrë e qeshur me sytë në formë zemre
[挤眼] [挤眼] 😜fytyrë me gjuhën jashtë dhe syrin e shkelur
[可爱] [可爱] 😊fytyrë e qeshur me sy të qeshur
[可乐] [可乐] 🥤gotë me pipë
[可怜] [可怜] 🥺fytyrë qaramane
[酷] [酷] 😎fytyrë e qeshur me syze dielli
[骷髅] [骷髅] 💀kafkë
[困] [困] 😔fytyrë e menduar
[白眼] [白眼] 🙄fytyrë me sytë që rrotullohen
[泪] [泪] 😭fytyrë që qan me zë
[喵] [喵] 😼fytyrë maceje me buzëqeshje të sforcuar
[男孩儿] [男孩儿] 🤵person me kostum
[怒] [怒] 😡fytyrë me buzë të varura
[怒骂] [怒骂] 🤬fytyrë me simbole në gojë
[女孩儿] [女孩儿] 👰nuse me vello
[钱] [钱] 🤑fytyrë me gjuhë si para
[亲亲] [亲亲] 😙fytyrë që puth me sy të qeshur
[傻眼] [傻眼] 😳fytyrë e skuqur
[生病] [生病] 🤒fytyrë me termometër
[神兽] [神兽] 🦙lamë
[失望] [失望] 😔fytyrë e menduar
[衰] [衰] 😢fytyrë që qan
[睡觉] [睡觉] 😪fytyrë e përgjumur
[思考] [思考] 🤔fytyrë që mendohet
[酸] [酸] 🍋limon
[太开心] [太开心] 😄fytyrë me gojë të hapur dhe sy të qeshur
[摊手] [摊手] 🤷ngritje supesh
[舔] [舔] 😝fytyrë me gjuhën jashtë dhe sytë të mbyllur
[偷笑] [偷笑] 🤭fytyrë me dorën mbi gojë
[吐] [吐] 🤮fytyrë që vjell
[兔子] [兔子] 🐰fytyrë lepuri
[委屈] [委屈] 🙁fytyrë pak e vrenjtur
[捂] [捂] 🙈mos shiko gjëra të këqija
[笑哭] [笑哭] 😂fytyrë me lot gëzimi
[憧憬] [憧憬] 🤩fytyrë e magjepsur
[熊猫] [熊猫] 🐼fytyrë pande
[嘻嘻] [嘻嘻] 😁fytyrë e zgërdheshur me sy të qeshur
[嘘] [嘘] 🤫fytyrë që bën "shtttt!"
[阴险] [阴险] 😏fytyrë e vetëkënaqur
[右哼哼] [右哼哼] 😤fytyrë me tym nga hunda
[晕] [晕] 😵fytyrë e trullosur
[抓狂] [抓狂] 😫fytyrë e lodhur
[猪头] [猪头] 🐷fytyrë derri
[左哼哼] [左哼哼] 😤fytyrë me tym nga hunda
😘fytyrë që jep një puthje
🉤Simbol i rrumbullakosur P FORR SHUANGXI
🙅«jo» me gjeste
👍gishti i madh lart
🤟gjesti "të dua"
💪muskuli dykrerësh i mbledhur
👌«ok» me dorë
grusht i ngritur
👎gishti i madh poshtë
🤝shtrëngim duarsh
dora e fitores
🙏duar të mbledhura
💔zemër e thyer
zemër e kuqe
🎂tortë ditëlindjeje
aeroplan
🍻kriklla birre që trokiten
🕯qiri
🎁dhuratë e mbështjellë
🎗fjongo kujtese
🧦çorape
👪familje
🎵notë muzikore
📷kamerë
orë me zile
re
🌞diell me fytyrë
🍃gjethe që fluturon në erë
🌹trëndafil
🌧re me shi
🌙hënë e ngrënë