Versioni i Unicode 15.0 lëshoi draftin e tij në tetor 2021 dhe korrespondon me versionin 15.0 të emoji.
Unicode 15.0 prezantoi 21 emoji të reja: një emoji fytyre "fytyrë tundur" dhe dy emoji "shtytjeje" të duarve, disa emoji me bazë kulturore si "flaut", "fantilator me dorë të palosshme", "khanda" dhe ka planifikuar të përditësojë më shumë të lidhura me kafshët emoji, si 'moose', 'kandil deti', 'gomar', e kështu me radhë. Megjithëse nuk mund t'i përdorni ende në pajisjet tuaja, ne besojmë se ato do të shfaqen në pajisjet tona personale në vitin 2023. Unicode 15.0 përmban simbolet emoji më poshtë👇:
Klikimi në lidhjen Emoji dhe emrin e shkurtër mund të hapë faqen e prezantimit të emoji, të shikojë informacione të tilla si përshkrimi dhe shembulli, dhe gjithashtu mund të kopjoni emoji me një klik për ta ngjitur diku tjetër. Klikimi në lidhjen e pikës së kodit për të parë faqen e informacionit Unicode të Emoji, duke përfshirë imazhe me rezolucion të lartë dhe fotografi vektoriale të siguruara nga shitës të shumtë.Udhëzues Përdorues: Isfarë është Versioni i unikodeve